Formula 1: H McLaren τιμά τη μνήμη του Λάουντα με ξεχωριστό τρόπο (vid)

Formula 1: H McLaren τιμά τη μνήμη του Λάουντα με ξεχωριστό τρόπο (vid)
Τρία χρόνια μετά την απώλεια του σπουδαίου οδηγού της F1, η πρώην ομάδα του αποκάλυψε άγαλμά του που θα κοσμεί τις εγκαταστάσεις της.

Η συμπλήρωση τριών ετών από την απώλεια του Νίκι Λάουντα, φέρνει λύπη αλλά και αναμνήσεις στο μυαλό, από υπέροχες αγωνιστικές ιστορίες. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ένα από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία του σπορ αλλά παράλληλα, μία από τις πιο εμβληματικές του φιγούρες.

Η ικανότητά του εντός πίστας, τα ανεξίτηλα σημάδια από την πύρινη λαίλαπα που δεν κατάφερε να τον νικήσει σε εκείνο το τρομακτικό ατύχημα στο Νίρμπουργκρινγκ το 1976, η ηγετική του παρουσία στα paddock τις δεκαετίες που ακολούθησαν με τελευταίο λιθαράκι στο οικοδόμημα το ρόλο που έπαιξε στην σαρωτική επιτυχία της Mercedes στην υβριδική εποχή της Formula 1, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνοδεύουν το μύθο του.


Και οδηγοί που έχουν εξελιχθεί σε μύθους, δεν χάνονται, δεν ξεχνιούνται. Πράγμα που μας υπενθυμίζει σήμερα η McLaren, μία ομάδα που ξέρει πολύ καλά πως να τιμά το ένδοξο παρελθόν και τους ήρωές της.

Ο Λάουντα κατέκτησε την κορυφή της Formula 1 ως οδηγός της Scuderia Ferrari, όμως τον τρίτο του τίτλο, τον πήρε επιστρέφοντας στο σπορ με τη McLaren. Και από σήμερα, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της, το περίφημο McLaren Technology Centre στο Ουόκινγκ της Αγγλίας, δίπλα στα αγάλματα του ιδρυτή της, Μπρους ΜακΛάρεν και του μοναδικού Άιρτον Σένα, βρίσκεται αυτό του Λάουντα.

McLaren Technology Centre

H McLaren δημιούργησε ένα video στο οποίο μιλούν δύο μέλη της που συνεργάστηκαν μαζί του, ο Άντι Λολ, Γκάρι Γουίλερ και ο Κρις Ρόμπσον, ενώ φιλοξενούνται και λόγια του CEO της, Ζακ Μπράουν.

Περισσότερα, στο πολύ ενδιαφέρον video που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: McLaren Media Centre

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!