Formula 1: Η συμβουλή που θα έδινε ο Φερστάπεν στο νεότερο εαυτό του

Formula 1: Η συμβουλή που θα έδινε ο Φερστάπεν στο νεότερο εαυτό του
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής αποκαλύπτει τι θα έλεγε στον νεότερο Μαξ Φερστάπεν αν τον γνώριζε στην αρχή της καριέρας του.

Κάθε οδηγός στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Formula 1 έχει καλές και κακές εμπειρίες και πολλά μαθήματα να πάρει σε κάθε αγώνα που συμμετέχει. Κάποιοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι ενώ άλλοι χρειάζονται κάποια χρόνια ώστε να φτάσουν στο επίπεδο που επιθυμούν. Η ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, διότι ο τρόπος σκέψης και δράσης είναι πολύ διαφορετικός.

Ένας οδηγός που μπήκε πολύ νωρίς στη Formula 1 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός έκανε το ντεμπούτο του το 2015 με την ομάδα της Toro Rosso, όταν ήταν 17 ετών, και αρκετές φορές βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων για τα αγωνιστικά του καμώματα. Πλέον, όμως, είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας πολύ διαφορετικός οδηγός.

Μαξ Φερστάπεν

Ο Ολλανδός της Red Bull Racing, ρωτήθηκε στο The Edge Podcast, για το τι συμβουλή θα έδινε στον 17χρονο εαυτό του, με τον Φερστάπεν να απαντά: «Αν θα έδινα κάποια συμβουλή στον εαυτό μου; Όχι, δεν θα έδινα. Θα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα που έχω κάνει μέχρι στιγμής, διότι πρέπει να κάνεις λάθη ώστε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αν αποτρέπεις έναν νεαρό Μαξ από το να κάνει λάθη, τότε δεν μαθαίνει. Πρέπει να κάνεις λάθη για να μάθεις από αυτά. Ο κόσμος μπορεί να σου πει 100 φορές “μην κάνεις αυτό, μην κάνεις εκείνο”, αλλά είναι καλό να κάνεις λάθη. Τα λάθη πονάνε πολύ και πιστεύω πως αυτές οι δύσκολες στιγμές είναι καλές για την καριέρα σου, διότι αυτά σου δίνουν το κίνητρο να γίνεις ακόμα καλύτερος οδηγός».

Μαξ Φερστάπεν

Στα 24 του χρόνια, ο Φερστάπεν μετρά ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, 24 νίκες, 14 pole position, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο 64 φορές. Πρόσφατα ο Ολλανδός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing μέχρι και το 2028. Έτσι έχει άπλετες ευκαιρίες για ακόμα περισσότερους επιτυχίες στο μέλλον.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!