Formula 1: Σουμάχερ και Μάγκνουσεν οδήγησαν αγωνιστικό NASCAR

Formula 1: Σουμάχερ και Μάγκνουσεν οδήγησαν αγωνιστικό NASCAR
Οι οδηγοί της Haas F1 δοκίμασαν την τύχη τους σε ένα πολύ διαφορετικό αγωνιστικό όχημα από αυτό που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα.

Οι οδηγοί της Formula 1, κατά τη θητεία τους στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. δεν συνηθίζουν να οδηγούν κάτι άλλο πέρα από τα μονοθέσιά τους. Εξαίρεση μπορεί να θεωρηθεί η δοκιμή αγωνιστικού kart, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Κάρλος Σάινθ, ενώ ακόμα πιο σπάνιο φαινόμενο είναι οι οδηγοί να έχουν παράλληλο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε το Grand Prix Μαϊάμι στην ολοκαίνουργια διαδρομή της Πολιτείας της Φλόριδα. Εκεί οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ορισμένες εμπορικές δραστηριότητες, εκμεταλλευόμενες την ανάπτυξη της Formula 1 στις ΗΠΑ.

NASCAR F1

Η ομάδα της Haas από τη μεριά της θέλησε να παντρέψει δύο πολύ διαφορετικά μηχανοκίνητα σπορ. Ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας, Τζιν Χας, έχει τη δική του ομάδα στο NASCAR, την Stewart-Haas Racing και έδωσε τα κλειδιά ενός εκ των αγωνιστικών του στους Μικ Σουμάχερ και Κέβιν Μάγκνουσεν. Μαζί τους ήταν ο δοκιμαστής της ομάδας, Πιέτρο Φιτιπάλντι και οι τρεις τους είχαν την καθοδήγηση από τους οδηγούς της Stewart-Haas Racing, Τσέις Μπρίσκο, Κόουλ Κάστερ και Ράιλι Χερμπστ.

Οι δύο οδηγοί βρέθηκαν στο Charlotte Motor Speedway και οδήγησαν το θηριώδες stockcar των 800 ίππων. Το θετικό για τους Σουμάχερ και Μάγκνουσεν ήταν πως η πίστα δεν έχει μόνο οβάλ διαδρομή αλλά και ένα εσωτερικό κομμάτι ονόματι Roval. Η διαδρομή είναι μία από τις πιο διάσημες στο πρόγραμμα του NASCAR και παράλληλα μία από τις πιο απαιτητικές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ευχαριστήθηκαν. Ολόκληρο το βίντεο διάρκειας 9 λεπτών μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!