Formula 1, Ραλφ Σουμάχερ: «Ο Ράσελ είναι παντού καλύτερος του Χάμιλτον»

Formula 1, Ραλφ Σουμάχερ: «Ο Ράσελ είναι παντού καλύτερος του Χάμιλτον»
Ο πρώην οδηγός της F1 συνεχίζει το κρεσέντο του κατά του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή κι αυτή τη φορά επικαλείται τον παράγοντα Τζορτζ Ράσελ.

Το 2022 η Mercedes-AMG Petronas μπήκε στη νέα εποχή της Formula 1 έχοντας διαφοροποιημένο οδηγικό δίδυμο, για πρώτη φορά από το 2017. Ο Τζορτζ Ράσελ αντικατέστησε τον Βάλτερι Μπότας και έκανε το μεγάλο βήμα στη γερμανική ομάδα έχοντας ξεκινήσει ως οδηγός της ακαδημίας της.

Μετά από πέντε αγώνες στο 2022 ο Βρετανός έχει μαζέψει συνολικά περισσότερους βαθμούς απ’ ότι ο teammate του, Λιούις Χάμιλτον. Αυτό οφείλεται κυρίως στη δυναμική της W13 που δεν είναι η αναμενόμενη και το γεγονός πως ο νεαρός οδηγός έχει επωφεληθεί τρεις φορές έναντι του teammate του από την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στους αγώνες. Ωστόσο στη Mercedes δεν ασχολούνται προς ώρας με τα αποτελέσματα των οδηγών τους, διότι είναι επικεντρωμένοι στη βελτίωση της απόδοσης του μονοθεσίου.

Όμως η έως τώρα υστέρηση, έχει δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς πρώην οδηγούς ή παράγοντες της Formula 1 να ασκήσουν κριτική στον Χάμιλτον. Ο Ραλφ Σουμάχερ είναι γνωστός για την επιθετική του στάση έναντι στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και με δηλώσεις του στο motorsport.com θέλησε να συνεχίσει το «σφυροκόπημά» του.

«Ο Ράσελ είναι μια διαφορετική πρόκληση για τον Χάμιλτον σε σχέση με τον Μπότας. Το κυριότερο είναι πως είναι σταθερός. Είναι ένα άτομο που μπορεί να ενθαρρύνει τους άλλους, όπως ο Χάμιλτον. Είναι ένας πολύ αρεστός χαρακτήρας εντός της ομάδας. Ο Ράσελ είναι καλύτερος του Χάμιλτον σε όλους τους τομείς. Μπορεί να χειρίζεται καλύτερα την κατάσταση εντός της ομάδας και αυτό ενοχλεί τον Χάμιλτον, είμαι σίγουρος. Είναι ξεκάθαρο γιατί είναι εγωιστής όπως είμαστε όλοι οι οδηγοί αγώνων. Ήμουν κι εγώ. Στο Μαϊάμι ο Ράσελ ήταν λίγο τυχερός με το αυτοκίνητο ασφαλείας αλλά και πάλι ήταν καλύτερος από τον Χάμιλτον. Ο Χάμιλτον δυσκολεύεται με το μονοθέσιο και διαμαρτύρεται πολύ. Ξέρουμε πως είναι πολύ γρήγορος όταν δεν δυσκολεύεται. Τουλάχιστον η ομάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο πρώην οδηγός των Jordan, Williams και Toyota.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Ισπανίας το τριήμερο 20-22 Μαΐου στην πίστα της Βαρκελώνης. Εκεί η Mercedes θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα ώστε να πλησιάσει σε απόδοση τις Scuderia Ferrari και Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!