Nissan Z: Πόσο κάνει στις ΗΠΑ, γιατί δεν θα έρθει στην Ελλάδα

Nissan Z: Πόσο κάνει στις ΗΠΑ, γιατί δεν θα έρθει στην Ελλάδα

Nissan Z: Πόσο κάνει στις ΗΠΑ, γιατί δεν θα έρθει στην Ελλάδα
Το πισωκίνητο σπορ κουπέ εφοδιάζεται με V6 κινητήρα ισχύος 400 ίππων.

Τις τιμές πώλησης της νέας γενιάς του Nissan Z στην αγορά των ΗΠΑ ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της μάρκας. Ο διάδοχος του 370Ζ εφοδιάζεται με V6 βενζινοκινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο 9 σχέσεων. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στις εκθέσεις της Nissan το προσεχές καλοκαίρι.

Το Nissan Z θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, την Sport και την Performance. Και οι δύο παίρνουν… ζωή από το 3λιτρο σύνολο των 400 ίππων. Η μέγιστη ροπή φθάνει τα 475 Nm (από τις 1.600 έως τις 5.600 σ.α.λ.) και περνά στους πίσω τροχούς.

Οι τιμές του Nissan Z αρχίζουν από τα 39.990 δολάρια για την έκδοση Sport και τα 49.990 δολάρια για την Performance. Διαθέσιμη είναι και η συλλεκτική έκδοση Proto (από 52.990 δολάρια), η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 240 αυτοκίνητα που φέρουν λεπτομέρειες από το ομώνυμο πρωτότυπο μοντέλο.

Δυστυχώς στην Ευρώπη και άρα στην Ελλάδα δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει το Nissan Z, λόγω των υψηλών εκπομπών ρύπων του V6 κινητήρα που… έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρή σχετική νομοθεσία.

Nissan Z

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!