Nissan: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα NEXT

Nissan: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα NEXT

Nissan: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα NEXT
Η Nissan ακολουθεί πιστά το όραμα NEXT ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό του προγράμματος με επιτυχία.

Το σχέδιο Nissan NEXT ξεκίνησε το 2020 και είχε ως βασικό στόχο η εταιρεία να ιεραρχήσει τις βασικές αγορές, να εστιάσει σε νέα μοντέλα και τεχνολογίες και φυσικά να εξορθολογίσει την παραγωγική ικανότητά της. Το πλάνο πηγαίνει πολύ καλά καθώς σύμφωνα με μια έκθεση της Nissan στο τέλος του Μαρτίου 2022 η εταιρεία έχει διατηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει και μάλιστα σε αρκετούς τομείς βρίσκεται μπροστά από το προκαθορισμένο πρόγραμμα.

Οι παραπάνω προσπάθειες και ενέργειες ενίσχυσαν την ικανότητα της Nissan να ανταποκρίνεται σε πρωτόγνωρους μετασχηματισμούς στην κινητικότητα, καθώς και σε παγκόσμιες διαταραχές, βελτιώνοντας παράλληλα το «νεκρό σημείο» της εταιρείας και εξοικονομώντας κόστος υλικών. Στον τομέα του εξορθολογισμού η Nissan κατάφερε να μειώσει την παραγωγική ικανότητα κατά 20%, μειώθηκε η γκάμα κατά 15%, μειώθηκαν η διοικητική δομή από επτά σε τέσσερις περιφέρειες παγκοσμίως, ενώ το πάγιο κόστος βελτιστοποιήθηκε κατά 17%.

Nissan

Στον τομέα της ιεράρχησης της ποιότητας και της καινοτομίας η Nissan προχώρησε σε ανάπτυξη σε βασικές αγορές όπως των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, την Κίνας και της Ευρώπης. Επίσης, ανανέωσε τα προϊόντα της με 12 νέα μοντέλα μέσα σε 18 μήνες μεταξύ των οποίων και το Ariya που πρωτοστάτησε στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων. Τέλος, κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα κατά 18% με περιθώριο κέρδους 2%.

Όσο για το όραμα του μέλλοντος η Nissan προχώρησε στην καθιέρωση του στόχου ουδετερότητας άνθρακα για το 2050 και το όραμα Ambition 2030, ορίστηκε η Συμμαχία 2030 με χρήση κοινής πλατφόρμας κατά 80% μέχρι το 2026 και αναπτύχθηκε η πρωτοβουλία Nissan Intelligent Factory για την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς και την εγκαθίδρυση παραγωγής με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, σε παγκόσμια κλίμακα, έως το 2050.

Nissan

Στο δεύτερο μισό του τετραετούς πλάνο Nissan NEXT η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει το μείγμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων στο 40% έως το 2026, να αναπτύξει μπαταρίας λιθίου χαμηλού κόστους χωρίς κοβάλτιο, να ρίξει βάρος στις μπαταρίες σταθερής κατάστασης με γραμμή παραγωγής στη Γιοκοχάμα το 2024, να προχωρήσει στην κατασκευή δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων στο εργοστάσιο του Μισισιπή στις ΗΠΑ και να επεκτείνει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των μπαταριών μέσω της εταιρείας 4R Energy.

Ο Ασβάνο Γκούπτα, COO της Nissan, δήλωσε: «Έχουμε επιτύχει θετικά αποτελέσματα στο μέσο του χρονικού πλάνου μας για το Nissan NEXT. Τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα, ειδικά σε ένα πλαίσιο έντονων αντιξοοτήτων στην αγορά και έντονου ανταγωνισμού. Πρέπει τώρα να βασιστούμε σε αυτόν τον μετασχηματισμό για να δημιουργήσουμε αξία και βιώσιμη κερδοφορία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!