MotoGP, Γαλλία: Ο Ζαρκό ταχύτερος εντός έδρας στο FP3

MotoGP, Γαλλία: Ο Ζαρκό ταχύτερος εντός έδρας στο FP3
Στην 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Λε Μαν το ρεκόρ πίστας συντρίφτηκε από πολλούς αναβάτες.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Λε Μαν για το GP Γαλλίας του MotoGP και η βελτίωση στην κατάσταση της πίστας επέτρεψε στους αναβάτες να βελτιώσουν κατά πολύ τους χρόνους τους. Το ρεκόρ πίστας μάλιστα καταρρίφθηκε αρκετές φορές, στην προσπάθεια των αναβατών να εξασφαλίσουν μία θέση στη 10άδα και στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο ένας από τους δύο τοπικούς ήρωες, ο Ζοάν Ζαρκό με την Pramac Ducati, ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον επίσης ταχύτατο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati. Ο άλλος Γάλλος, ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, ήταν 3ος, περίπου 1,5 δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον συμπατριώτη του.

Ο Μαρκ Μαρκέθ έδειξε να βρίσκεται σε καλή φόρμα και πήρε την 4η θέση. Ο Ισπανός της Repsol Honda ακολουθούσε τον Κουαρταραρό στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου και αυτό τον βοήθησε να πετύχει το χρόνο του. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia έκανε άλλη μια καλή εμφάνιση στην 6η θέση. Ακολούθησαν οι Τακάκι Νακαγκάμι (Honda), Άλεξ Ρινς (Suzuki), Πολ Εσπαργκαρό (Honda) και ο Ενέα Μπαστιανίνι της Gresini Ducati, που ήταν ο μοναδικός που δεν βελτίωσε το χρόνο του από το FP2.

Εκτός 10άδα και σo Q1 (που θα ξεκινήσει στις 15:10 ώρα Ελλάδας) βρέθηκαν οι Τζοάν Μιρ, Χόρχε Μαρτίν και Μάβερικ Βινιάλες.

Αποτελέσματα (Συνδυασμένα FP1, FP2, FP3)

fp3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!