Ford: Gamers δείχνουν το δρόμο της ασφαλούς οδήγησης (vid)

Ford: Gamers δείχνουν το δρόμο της ασφαλούς οδήγησης (vid)

Ford: Gamers δείχνουν το δρόμο της ασφαλούς οδήγησης (vid)
Η Ford μέσα από το πρόγραμμα Driving Skills for Life παραδίδει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μέσα από το gaming.

Το πρόγραμμα Driving Skills for Life αφορά την προώθηση της πιο ασφαλούς οδήγησης μεταξύ των οδηγών νεαρής ηλικίας που λανσαρίστηκε από την Ford Fund, το φιλανθρωπικό τμήμα της εταιρείας, στις ΗΠΑ το 2003. Το 2013 το πρόγραμμα ήρθε στην Ευρώπη και από τότε έχει προσφέρει επαγγελματική εκπαίδευση σε περισσότερους από 45.000 νεαρούς οδηγούς.

Η Ford Fund μαζί με την GlobalGiving συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης. Μάζεψαν gamers από όλη την Ευρώπη και μαζί με την ομάδα esports Team Fordzilla σχεδίασαν τρεις στολές εικονικής πραγματικότητας οι οποίες αναπαράγουν τις συνέπειες της μέθης και της υπνηλίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Χρησιμοποιώντας μειωμένη όραση, βαράκια και ηχητικά εφέ, οι στολές αναπαράγουν τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαζόταν ένα άτομο όταν είναι μεθυσμένο, κουρασμένο ή υπό την επήρεια hangover.

Ford

Πολύ εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της στιγμιαίας τύφλωσης που προσομοίωνε η στολή υπνηλίας και είχε ως αποτέλεσμα πολλές συγκρούσεις. Η κόπωση είναι σημαντικός παράγοντας σε 1 στα 5 τροχαία ατυχήματα. Το να παραμένει κανείς ξύπνιος για διάστημα μεγαλύτερο των 18 ωρών μπορεί ακόμα και να μειώσει τις ικανότητές του σε βαθμό αντίστοιχο με εκείνο της υπέρβασης του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ στην οδήγηση σε μερικές χώρες.

Η Ford Fund χρησιμοποιεί αυτές τις στολές για αρκετά χρόνια για να αναδεικνύει με απτό τρόπο τις επιπτώσεις διαφορετικών αδυναμιών - και θα συνεχίσει να τις χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στην εκπαίδευση νεότερων οδηγών στο πλαίσιο του προγράμματος Driving Skills for Life. Στην Ευρώπη τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν οι κυριότερες εξωγενείς αιτίες θανάτου στις ηλικίες 15-25-ετών εν μέρει λόγω περισπασμών από τη μουσική, τους επιβάτες ή τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και λόγω της αυξημένης χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών που συχνά φέρνει η έντονη κοινωνική δραστηριότητα αυτής της ηλικίας.

Ford

Η Επικεφαλής της Ford Fund στην Ευρώπη, Ντέμπι Σένελς, σχολίασε: «Τα τροχαία ατυχήματα είναι η υπ’ αριθμόν ένα αιτία θανάτου νεαρών ατόμων και η οδήγηση σε κατάσταση αδυναμίας είναι σημαντικό μέρος αυτού. Το πρόγραμμα Ford DSFL στόχο έχει να βρει τρόπους για μεταφέρει το μήνυμα της ασφαλέστερης οδήγησης σε αυτούς τους νέους ανθρώπους και με την Team Fordzilla έχουμε την τύχη να έχουμε στη διάθεσή μας ένα ακόμα μέσο για να τους προσεγγίσουμε με ελκυστικό τρόπο».

Το βίντεο της Ford με το πρόγραμμα Driving Skills for Life.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!