Formula 1, Μαϊάμι: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές για το Grand Prix

Formula 1, Μαϊάμι: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές για το Grand Prix
Ποιος είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της F1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Μαϊάμι; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο πέμπτος αγώνας της Formula 1 για το 2022 είναι προ πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για μία ακόμα μεγάλη μάχη. Οι κατατακτήριες δοκιμές μας έδωσαν μία εικόνα του τι να περιμένουμε, με τους οδηγούς να θέλουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα των 57 γύρων. Όντας μία νέα αγωνιστιή διαδρομή, πρόκειται για ένα ταξίδι στο άγνωστο, με τις υψηλές θερμοκρασίες να παίζουν ρόλο στη στρατηγική ενόψει του Grand Prix.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που είδαμε είναι πως εκτός αγωνιστικής γραμμής οι οδηγοί έχαναν τον έλεγχο λόγω μειωμένης πρόσφυσης. Επιπλέον στην πίστα υπάρχουν ορισμένα σημεία-παγίδες. Αυτό το ανακάλυψαν από πρώτο χέρι οι Κάρλος Σάινθ και Έστεμπαν Οκόν, με τον δεύτερο να δέχεται 51G κατά την πρόσκρουση στον τοίχο.

Η νίκη αναμένεται να παιχτεί ανάμεσα στις Ferrari και Red Bull Racing, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικές επιλογές ελαστικών στη διάθεσή τους. Η ιταλική ομάδα έχει δύο φρέσκα σετ σκληρής γόμας και μόλις ένα της μέσης γόμας. Η αυστριακή ομάδα έχει ακριβώς τον αντίθετο αριθμό φρέσκων σετ ελαστικών, ενώ καμία από τις δύο δεν έχει αχρησιμοποίητη μαλακή γόμα. Η σκληρή γόμα αναμένεται να είναι αυτή που δίνει τη μικρότερη πρόσφυση και αναμφίβολα αυτό είναι ένα ρίσκο.

F1 Miami

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική τα δύο pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μέση γόμα ελαστικών, με το πρώτο stint να έχει διάρκεια από 12 έως 19 γύρους. Έπειτα γίνεται αλλαγή στη σκληρή γόμα, ενώ η δεύτερη αλλαγή ελαστικών θα γίνει μεταξύ του γύρου 30 και του γύρου 40, για ένα ακόμη σετ σκληρής γόμας.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική αφορά την ίδια διάρκεια του πρώτου stint, όμως το δεύτερο έχει διευρυνθεί μέχρι τον 43ο γύρο ώστε ο οδηγός να βάλει ξανά μέση γόμα. Η πιο αργή στρατηγική περιλαμβάνει τη χρήση και των τριών γομών ελαστικών, με τη μαλακή γόμα να χρησιμοποιείται στο τέλος του αγώνα.

F1 Miami

Το πρώτο Grand Prix Μαϊάμι στην ιστορία της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για τις 22:30 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε από τις 22:00 στο LIVE του gMotion by Gazzetta ώστε να μπείτε από νωρίς σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Aston Martin Γραφήματα: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!