Όσα είδαμε στην Έκθεση Retromobile 2022 (vid)

Όσα είδαμε στην Έκθεση Retromobile 2022 (vid)
To gMotion και η VOM ταξίδεψαν στη Γαλλία και επισκέφτηκαν την έκθεση για κλασικά ρετρό οχήματα.

Κάθε χρόνο στην Γαλλία και συγκεκριμένα στη πόλη του φωτός, το Παρίσι, διεξάγεται μία απ' τις μεγαλύτερες και καλύτερες εκθέσεις για κλασικά ρετρό οχήματα. Το όνομά της είναι Retromobile και για πέντε ημέρες αποτέλεσε το «κέντρο του κόσμου» για όσους αναπολούν το παρελθόν της αυτοκίνησης.

Καθώς η Γαλλία αποτελεί πρωτοπόρο χώρα παραγωγής, οι μηχανολόγοι και οι μηχανικοί της έχουν κατασκευάσει θρυλικά αυτοκίνητα, καταπληκτικές μοτοσικλέτες, αεροπλάνα μύθους, ελικόπτερα και ότι άλλο όχημα μπορεί η φαντασία σας να σκεφτεί.

Retromobile 2022

Αυτή η χώρα είχε πάντα και συνεχίζει μέχρι σήμερα, να έχει το μηχανολογικό υπόβαθρο να υποστηρίξει -είτε σε αγωνιστικό, είτε σε εμπορικό επίπεδο- αγωνιστικά και πολιτικά αυτοκίνητα με μεγάλες αξιώσεις. Ταξιδέψαμε στη Γαλλική πρωτεύουσα και είδαμε από κοντά τα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα της φετινής εκδοχής της Retromobile.

Retromobile 2022

Είδαμε από κοντά αυτοκίνητα θρυλικά, που κέρδισαν στη Formula 1, στο Ράλλυ Ντακάρ, στις 24 ώρες Λε Μαν, στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, στην Κορσική κ.α.

Retromobile 2022

Είδαμε όμως και μοτοσυκλέτες με άγνωστες στο σήμερα μάρκες που και αυτές κατασκευάστηκαν στη Γαλλία και έχουν αγωνιστεί προπολεμικά μέχρι και στο Bal d’Or.

Retromobile 2022

Πραγματικά, με την είσοδο μας στην συγκεκριμένη έκθεση, δεν ξέραμε που να κοιτάξουμε πρώτα, σε ποιο περίπτερο να μπούμε! Τα εγκεφαλικά μας κύτταρα βομβαρδίστηκαν με εικόνες, που δύσκολα συναντάς τόσες μαζί.

Retromobile 2022

Πρόκειται για μια γιορτή κλασικών ιστορικών οχημάτων που το κοινό της αυτοκίνησης, όχι μόνο την υποστηρίζει αλλά την σέβεται. Εκθέματα από ατμοκίνητες μηχανές, στρατιωτικά οχήματα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι τανκς που συμμετείχαν στην συμμαχική απόβαση της Νορμανδίας, ήταν εκεί δίνοντας το «παρών».

Retromobile 2022

Είδαμε όμως και σπάνια οχήματα που ανήσυχα πνεύματα και μηχανικοί σχεδίασαν και κατασκεύασαν αλλάζοντας τη ροή της ιστορίας της αυτοκίνησης.

Retromobile 2022

Έχοντας ήδη συμπληρώσει περισσότερα από 120 χρόνια αυτοκίνησης από την κατασκευή των πρώτων οχημάτων, μέσα στην Retromobile κυριολεκτικά ταξιδεύεις σε μια άλλη εποχή. Μια εποχή με θρυλικά αγωνιστικά σε κάθε είδους αγώνα αντοχής.

Retromobile 2022

Άλλωστε η Γαλλία έχει παρουσιάσει θρυλικά αγωνιστικά που διακρίθηκαν στο παγκόσμιο στίβο των αγώνων με ταλαντούχους παγκόσμιους πρωταθλητές. Όλα αυτά ήταν εκεί μεταφέροντας μνήμες και εικόνες από μια άλλη εποχή.

Retromobile 2022

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, στη συγκεκριμένη χώρα έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ελικοπτέρων, αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να έχει περάσει στο DNA όχι μόνο το Γάλλων αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, μια… λατρεία, για κάθε τέτοιου είδους μηχανολογικού θαύματος.

Retromobile 2022

Επιτρέψτε μου να πω σε αυτό το σημείο πως η έκθεση Retromobile δεν είναι κάτι απλό. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή των ρετρό οχημάτων, όχι μόνο της αυτοκίνησης ή της μοτοσυκλέτας. Συναντάς πολύ σπάνια οχήματα που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Δεν συναντάς όμως μόνο εκθέτες με κλασσικά σπάνια οχήματα. Συναντάς και συλλέκτες, συντηρητές, κατασκευαστές ειδικών ανταλλακτικών, οίκους που μπορούν να αναπαλαιώσουν το όχημα σου, ζωγράφους, λέσχες για κάθε μάρκα και κάθε όχημα.

Retromobile 2022

Εν κατακλείδι, η έκθεση αυτή αποτελεί μια μεγάλη γιορτή που όχι μόνο υποστηρίζει συλλέκτες και ανθρώπους που αγαπάνε και συντηρούν ιστορικά οχήματα, αλλά κύριο στόχο έχει να μεταλαμπαδεύσει στην νέα γενιά την αγάπη για κάθε όχημα που έγραψε ιστορία.

Retromobile 2022

Παράλληλα διεξάγεται και μεγάλος πλειστηριασμός για συγκεκριμένα ιστορικά μοντέλα που αλλάζουν χέρια και συντηρούνται με πάθος και μεράκι από τους ιδιοκτήτες τους. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν στους καιρούς μας.

Retromobile 2022

Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στο gMotion by Gazzetta γιατί θα ακολουθήσουν ειδικά αφιερώματα για τη συγκεκριμένη έκθεση που ήταν πάρα πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί σε μία μόνο αναφορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!