Dacia: 10 εκατ. αυτοκίνητα από το 1968 έως σήμερα

Dacia: 10 εκατ. αυτοκίνητα από το 1968 έως σήμερα

Κώστας Μπιτσικώκος
Dacia: 10 εκατ. αυτοκίνητα από το 1968 έως σήμερα
Η μάρκα από την Ρουμανία γιόρτασε μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της.

Με την παραγωγή ενός γκρι Duster, στο εργοστάσιο του Μιοβένι στη Ρουμανία, η Dacia γιόρτασε την κατασκευή 10 εκατ. οχημάτων. Από αυτά, τα 2,1 εκατ. είναι Duster, γεγονός που καθιστά το SUV ως το τρίτο best-seller μοντέλο της μάρκας. Πρώτο σε παραγωγή είναι το Sandero/Sandero Stepway, το οποίο έχει φθάσει τα 2,6 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ ακολουθεί το 1300 (και οι παραλλαγές του) με 2,3 εκατ. μονάδες.

Προσφέροντας σκληροτράχηλα και αξιόπιστα αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές, η Dacia βλέπει την αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό. Ως μέλος του Renault Group από το 1999 έχει πλέον πρόσβαση σε τεχνολογίες που της επιτρέπουν να κατασκευάζει σύγχρονα αυτοκίνητα, διατηρώντας παράλληλα χαμηλά το κόστος για την έρευνα και ανάπτυξή τους.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που περάσαμε τo συμβολικό ορόσημο των 10 εκατ. οχημάτων. Το αποτέλεσμα αυτό επιβραβεύει τη ρεαλιστική προσέγγισή μας για την αυτοκίνηση, που εστιάζει σε αυτά που έχουν πραγματική σημασία για τους πελάτες μας. Διαθέτοντας αυτή την εμπειρία, η Dacia θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να προσφέρει ελκυστικά οχήματα, προσαρμοσμένα στο lifestyle των πελατών μας», δήλωσε ο Ντενί Λεβό, Διευθύνων Σύμβουλος της Dacia.

Η παραγωγή του πρώτου Dacia, του 1100, άρχισε τον Αύγουστο του 1968. Το επόμενο έτος λανσαρίστηκε το 1300, ένα αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε σε αρκετούς τύπους αμαξωμάτων (sedan, station wagon, sports coupe, LCV) και παράμεινε στην παραγωγή επί 35 έτη. Σήμερα τα αυτοκίνητά της πωλούνται σε 44 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη και την βόρεια Αφρική.

Dacia 10 εκατομμύρια οχήματα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!