Formula1: Η Ferrari ετοιμάζει άμεσα αναβαθμίσεις

Formula1: Η Ferrari ετοιμάζει άμεσα αναβαθμίσεις
Η ιταλική ομάδα σκοπεύει να ξεκινήσει να αναβαθμίζει την F1-75, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα της F1 στο Μαϊάμι.

Από τις δοκιμές του Μπαχρέιν, η μοναδική ίσως ομάδα που δεν έχει επιχειρήσει να αναβαθμίσει σημαντικά το μονοθέσιό της, είναι η Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα ξεκίνησε με ένα συγκεκριμένο πλάνο το 2022 και έχοντας ένα πολύ ισχυρό μονοθέσιο από τον πρώτο αγώνα, αποφάσισε να μην βιαστεί να φέρει αναβαθμίσεις.

Όμως αγώνας στην Ίμολα άλλαξε τα δεδομένα για το ιταλικό εργοστάσιο, με τη Red Bull Racing να κάνει το 1-2 και να μειώνει επικίνδυνα τη διαφορά στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Αυτό οαναγκάζει τη Ferrari να λάβει μέτρα ώστε να μην χάσει το αγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό θα γίνει από τον επόμενο αγώνα, με τον επικεφαλής της, Ματία Μπινόνο, να προμηνύει αναβαθμίσεις.

«Στον επόμενο αγώνα θα έχουμε νέα κομμάτια στο μονοθέσιο, γιατί το Μαϊάμι είναι ένα σιρκουί υψηλών ταχυτήτων σε σύγκριση με άλλες πίστες που έχουμε ήδη αγωνιστεί. Από πλευράς αεροδυναμικής, θα έχουμε κάτι διαφορετικό συγκριτικά με την Ίμολα. Είμαστε αισιόδοξοι πως τα επίπεδα κάθετης δύναμης που θα έχουμε είναι η σωστή επιλογή. Πρόκειται για μία νέα πίστα, μία νέα πρόκληση. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είμαι πολύ περίεργος να πάω εκεί. Θα προσαρμόσουμε το μονοθέσιό μας στις ανάγκες της πίστας», ανέφερε ο Ιταλός μετά το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια.

Ferrari F1-75

Δύο τομείς που υστερεί η F1-75 έναντι της RB18 είναι: η τελική ταχύτητα και το γεγονός πως έχει έντονο porpoising στις ευθείες. Οι αναβαθμίσεις που ετοιμάζει η Ferrari εστιάζουν στο να εξαλείψουν τις αδυναμίες της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μπινότο: «Ακόμα εργαζόμαστε στην επίλυση του porpoising και όπως βλέπετε είναι πολύ έντονο σε εμάς. Έχουμε σίγουρα πιο έντονες αναπηδήσεις από τη Red Bull, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να ξεκλειδώσουμε αρκετή απόδοση από αυτό. Εκεί θα εστιάσουμε στο Μαϊάμι, όμως οι κύριες αναβαθμίσεις μας θα έρθουν αργότερα».

Παραδοσιακά οι ομάδες της Formula 1 φέρνουν πολλές αναβαθμίσεις στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του Grand Prix Ισπανίας, το οποίο για εφέτος είναι προγραμματισμένο για τις 20-22 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!