Formula 1, Μπινότο: «Κρατάμε ψηλά το κεφάλι, δεν απογοητευόμαστε»

Formula 1, Μπινότο: «Κρατάμε ψηλά το κεφάλι, δεν απογοητευόμαστε»
Ο καταστροφικός αγώνας της Scuderia Ferrari στην Ίμολα δεν έφερε το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Ματία Μπινότο.

Όλα όσα μπορούσαν να πάνε λάθος στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια πήγαν λάθος για τη Ferrari που δεν κατάφερε στο σπίτι της να έχει έστω ένα μονοθέσιο στο βάθρο. Ο Κάρλος Σάινθ εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από επαφή που είχε με τον Ντάνιελ Ρικάρντο στην εκκίνηση, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ μετά από δικό του λάθος ολοκλήρωσε το Grand Prix στην 6η θέση.

Ως αποτέλεσμα η εικόνα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 άλλαξε και η Red Bull Racing ψαλίδισε τη διαφορά τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών, όσο και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Όμως ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, μιλώντας στο Sky F1 μετά το πέσιμο της καρό σημαίας κάλεσε την ομάδα του να μείνει ενωμένη.

«Φυσικά και δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με το αποτέλεσμα που πήραμε στην Ίμολα. Όμως πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι μας. Όλα όσα έγιναν είναι μέρος των αγώνων. Κάποιοι αγώνες μπορεί να πάνε πολύ λάθος και αυτό έγινε σήμερα. Έχουμε όμως ακόμα ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο και πρέπει να χαμογελάμε γι’αυτό και να ανυπομονούμε για τους επόμενους αγώνες», ανέφερε ο Ιταλός.

Σαρλ Λεκλέρ

H στρατηγική της ιταλικής ομάδας να φέρει τον Λεκλέρ για φρέσκο σετ ελαστικών μαλακής γόμας ήταν καθοριστικό, διότι λίγο αργότερα έκανε το μοιραίο λάθος που του κόστισε το βάθρο. Ο Μπινότο αναφέρθηκε στη στρατηγική αυτή και το λάθος του οδηγού του: «Δεν είχαμε ανάγκη να αλλάξουμε ελαστικά και δεν το κάναμε για τον ταχύτερο γύρο. Το κάναμε γιατί πιστεύαμε πως ήταν η καλύτερη λύση για εμάς, να έχουμε κάποια ευκαιρία για τη νίκη. Ο Σαρλ πίεζε τον Πέρεζ σε εκείνο το σημείο και η επιλογή να μπει για αλλαγή ελαστικών ήταν σωστή. Όμως έκανε το λάθος που είδαμε. Το λάθος αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε».

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το τριήμερο 6-8 στο νέο σιρκουί του Μαϊάμι. Η νέα πίστα είναι ακόμα ένα ταξίδι στο άγνωστο για τη φετινή μάχη ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!