WRC, Ράλλυ Κροατίας: «Buzzer beater» από τον Ροβάνπερα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Κροατίας: «Buzzer beater» από τον Ροβάνπερα (vid)
Με τη δεύτερη φετινή του νίκη σε τρεις αγώνες, ο Κάλε Ροβάνπερα εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Σε μονομαχία γεμάτη ανατροπές μεταξύ των Κάλε Ροβάνπερα και Οτ Τάνακ εξελίχθηκε μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρό του, το Ράλλυ Κροατίας. Ο τρίτος αγώνας του φετινού WRC, που διεξήχθη σε ασφάλτινη επιφάνεια, ολοκληρώθηκε με τον 21 ετών Φινλανδό οδηγό της Toyota Gazoo Racing να σημειώνει την τέταρτη νίκη του στο θεσμό, με διαφορά μόλις 4,3 δευτερολέπτων!

Η επιλογή ελαστικών μαλακής γόμας από τον Τάνακ το πρωί της Κυριακής του είχε χαρίσει προσωρινά την πρωτοπορία του αγώνα, με τον Εσθονό οδηγό της Hyundai Motorsport να αποκτά αβαντάζ 1,4 δλ. πριν την εκκίνηση της τελευταίας ειδικής διαδρομής. Όμως ο Ροβάνπερα είχε την «απάντηση» στην τελευταία ειδική, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του στην βαθμολογία.

«Ήμουν σίγουρος ότι με τα ελαστικά που είχαμε δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο γρήγοροι, όμως τα καταφέραμε. Πιέσαμε πολύ και πιστεύω ότι αξίζαμε την νίκη. Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη της καριέρας μου», δήλωσε ο Ροβάνπερα που είχε νικήσει το Σεπτέμβριο του 2021 στο Ράλλυ Ακρόπολις.

«Δεν πήρα ρίσκα στην τελευταία ειδική διαδρομή, όμως προφανώς ο Κάλε οδήγησε πολύ καλά. Ήμασταν σε θέση να μονομαχήσουμε μαζί του για τη νίκη μόνο λόγω των επιλογών που κάναμε στα ελαστικά», ανέφερε από την πλευρά του ο Τάνακ.

Διπλή παρουσία για την Hyundai στο βάθρο, με τον Τιερί Νεβίλ να τερματίζει στην 3η θέση. Ο Βέλγος είχε έξοδο στην τελευταία ειδική διαδρομή, όμως κατάφερε να συνεχίσει παρά τη ζημιά στο i20 N Rally1 και τα δύο κλαταρισμένα ελαστικά. Ακολούθησαν ο Κρεγκ Μπριν της M-Sport Ford και οι Έλφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα της Toyota.

WRC Ράλλυ Κροατίας 2022

Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Ράλλυ Κροατίας:
1. Ροβάνπερα, Toyota GR Yaris Rally1, 2:48:21.5
2. Τάνακ, Hyundai i20 N Rally1, +4.3
3. Νεβίλ, Hyundai i20 N Rally1, +2:21.0
4. Μπριν, Ford Puma Rally1, +3:07.3
5. Έβανς, Toyota GR Yaris Rally1, +3:46.0
6. Κατσούτα, Toyota GR Yaris Rally1, +8:08.5

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Ροβάνπερα έχει 76 βαθμούς, με τον Νεβίλ στους 47 και τον Μπριν στους 30. Στους κατασκευαστές, η Toyota Gazoo Racing έφθασε τους 129 βαθμούς, 42 περισσότερους από την M-Sport Ford (87 β.). Στους 65 βαθμούς βρίσκεται η Hyundai Shell Mobis.

Επόμενος αγώνας του WRC, το Ράλλυ Πορτογαλίας από τις 19 έως τις 22 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!