Τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις μια Camaro με μια Pontiac;

Κώστας Παστρίμας
Τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις μια Camaro με μια Pontiac;
Ένα από τα πιο σπάνια δείγματα της αμερικανικής κουλτούρας στους τέσσερις τροχούς βγαίνει στο σφυρί.

Αν υπάρχει έστω και ένας που να γνωρίζει ότι μια Camaro είχε μεταμφιεστεί σε Pontiac πριν από περίπου μια δεκαετία του βγάζω το καπέλο. Και όμως, μια εταιρεία βελτίωσης στην Αμερική, η Trans Am Depot αποφάσισε να «χτίσει» μια Pontiac Trans Am της δεκαετίας του 1970 βασισμένη πάνω σε μια Chevrolet Camaro SS του 2014.

Pontiac

Το project ήταν απλό με την εταιρεία να γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να μεταμορφώσει την Chevy στο θρυλικό Trans Am. Το πρώτο που έπρεπε να γίνει ήταν να αφαιρεθεί όλη η μάσκα. Στη θέση της τοποθετήθηκε ένας νέος προφυλακτήρας με χωρισμένες γρίλιες, φώτα ομίχλης και τους κλασικούς στρογγυλούς προβολείς της Pontiac με DRL φώτα ημέρας σε πορτοκαλί χρώμα Angel Eye. Το καπό επίσης δέχτηκε παρεμβάσεις έχοντας σχεδιασμένο το θρυλικό «κοτόπουλο που ουρλιάζει» και την κλασική εισαγωγή αέρα για να τροφοδοτηθεί ο τεράστιος κινητήρας.

Pontiac

Οι ζάντες είναι χρυσές με ελαστικά Goodyear Eagle F1, ενώ αρκετές χρυσές πινελιές συναντάμε στο πίσω μέρος όπου δεσπόζει ένα μικρό σπόιλερ. Τα φωτιστικά σώματα είναι ίδια με εκείνα του Trans Am, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η αποσπώμενη οροφή τύπου «T» η οποία είναι από ανθρακονήματα. Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο είναι εφοδιασμένο με έναν V8 κινητήρα 6,2 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 650 ίππους. Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το 9ο που κατασκευάστηκε στα συνολικά 15 που βγήκαν από τον βελτιωτικό οίκο και ονομάστηκε Camaro SS Trans Am Hurst Edition. Πλέον βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας από τον Οίκο Mecum και μπορούμε να φανταστούμε ότι η τιμή του θα φτάσει σε απαγορευμένα νούμερα. Μην ξεχνάμε ότι μια Pontiac Trans Am του 1977 του Μπάρτ Ρέινολτζ είχε πωληθεί στην τιμή των 460.000 ευρώ!

Pontiac

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!