Formula 1: Ένας Σερ... από τη Βραζιλία!

Formula 1: Ένας Σερ... από τη Βραζιλία!
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής δείχνει την αγάπη της προς τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και ετοιμάζει έναν ιδιαίτερο τίτλο για τον Βρετανό.

O οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον, έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Βραζιλία. Από μικρό παιδί μέχρι σήμερα δηλώνει πως είδωλό του είναι ο Άιρτον Σένα και για πολλά χρόνια αγωνιζόταν με κίτρινο κράνος. Ωστόσο, το 2008 πλήγωσε τους Βραζιλιάνους όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών, επικρατώντας στο τέλος βαθμολογικά του Φελίπε Μάσα της Ferrari, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε όλων των εποχών στη Formula 1.

Όμως όσο περνούν τα χρόνια, η δημοτικότητα του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει εκτοξευθεί. Εκεί έχει κατακτήσει τη νίκη 3 φορές, με πιο εντυπωσιακή να είναι αυτή του 2021 όπου εκκίνησε τον αγώνα από τη 10η θέση. Επιτυχία που πανηγύρισε έχοντας μαζί του τη σημαία της Βραζιλίας, με τους οπαδούς στις κερκίδες να τον επευφημούν.

Λιούις Χάμιλτον

Μετά τη νίκη αυτή, ο Αντρέ Φιγκεϊρέδο, που είναι μέλος του Κονγκρέσου της Βραζιλίας, πρότεινε ο Χάμιλτον να γίνει επίτιμος πολίτης της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Την πρόταση αυτή επανέφερε στο προσκήνιο ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας στις επόμενες εκλογές, Τσίρο Γκόμες. Η είδηση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει ανάρτηση με μία επικεφαλίδα που ανέφερε: «Νομοσχέδιο μπορεί να κάνει επίτιμο πολίτη της Βραζιλίας τον Χάμιλτον».

Μεταξύ του αγώνα της Αυστραλίας και του επόμενου που θα γίνει στην Ίμολα, ο Χάμιλτον βρέθηκε στη Βραζιλία, όπου σε εκδήλωση που παραβρέθηκε, ανέφερε: «Για να είμαι ειλικρινής, θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο στη Βραζιλία. Έχει τόσο όμορφη κουλτούρα. Έχω πάει μόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο, αλλά θέλω να επιστρέψω για την περίοδο των Χριστουγέννων ή για την αλλαγή χρόνου. Κάθε χρόνο με προσκαλούν ο Νεϊμάρ και ο Γκάμπριελ Μεντίνα (πρωταθλητής σερφ) αλλά ποτέ δεν κατάφερα να αποδεχτώ την πρόκληση. Μπορώ να πω πως ανυπομονώ για το βραζιλιάνικο διαβατήριό μου».

Τώρα ο Βρετανός οδηγός της Mercedes ετοιμάζεται για το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια που θα διεξαχθεί στην πίστα της Ίμολα. Έπειτα από τρεις αγώνες, βρίσκεται στην 5η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 28 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!