Formula 1: Ο Λεκλέρ κάνει τον Κούλθαρντ να ανατριχιάζει

Formula 1: Ο Λεκλέρ κάνει τον Κούλθαρντ να ανατριχιάζει
Οι επιδόσεις του Μονεγάσκου οδηγού της Scuderia Ferrari έχουν εντυπωσιάσει αρκετούς, μεταξύ αυτών και τον πρώην οδηγό της F1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ.

Με τον καλύτερο τρόπο έχει ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν της Formula 1 για τη Ferrari. H ιταλική ομάδα έχει ένα εξαιρετικό μονοθέσιο, με την F1-75 να κερδίζει τους δύο εκ των τριών πρώτων αγώνων της ως τώρα στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν θα το είχε καταφέρει δίχως τον Σαρλ Λεκλέρ, που φέτος δείχνει έτοιμος για πρωταθλητισμό.

Ενδεικτικό είναι πως ο Μονεγάσκος έχει συλλέξει 71 βαθμούς από το μέγιστο των 78 που μπορούσε να έχει ως τώρα. Μέσα σε αυτούς που έχει σκοράρει είναι τρεις από τον ταχύτερο γύρο που έχει πετύχει σε Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Αυστραλία.

Σαρλ Λεκλέρ

Οι επιδόσεις του έχουν προκαλέσει εντυπώσεις στα paddock της Formula 1, με αρκετούς να τον αποκαλούν ως «Λεκλέρ 2.0». O πρώην οδηγός αγώνων με θητείες σε Williams, McLaren και Red Bull Racing, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, μίλησε με τα καλύτερα λόγιαστο Channel 4 για τον οδηγό της Ferrari.

«Βλέποντας τον Λεκλέρ, μου ήρθαν αναμνήσεις από την εποχή που ο Μίκαελ Σουμάχερ κυριαρχούσε με τη Ferrari. Μπορώ να πω πως ανατρίχιασα. Οι φόβοι μου επέστρεψαν. Πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι ένας φοβερός οδηγός. Η Ferrari δούλεψε σκληρά. Όσο για τον Ματία Μπινότο, τι ωραίος χαρακτήρας που είναι! Κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση και στην κακή απόδοση των τελευταίων δύο ετών. Ο Λεκλέρ κυριάρχησε στην Αυστραλία με μία πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση», ανέφερε ο Σκωτσέζος.

Μετά το τέλος του Grand Prix Αυστραλίας, ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ήταν εντυπωσιασμένος με το μονοθέσιό του και δεν το έκρυψε. Όμως, παρά το προβάδισμα 34 βαθμών που έχει στο πρωτάθλημα, δεν επαναπαύεται και αναγνωρίζει πως υπάρχει ένας τομέας που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αυτός δεν είναι άλλος από τη μάχη με τη Red Bull Racing στην εξέλιξη των μονοθεσίων, με την αυστριακή ομάδα να έχει ήδη προαναγγείλει πακέτο αναβαθμίσεων για τον επόμενο αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!