Formula 1, καμπανάκι Μάρκο στον Φερστάπεν: «Ξεπερνά τα όρια»

Formula 1, καμπανάκι Μάρκο στον Φερστάπεν: «Ξεπερνά τα όρια»
Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προέβη η αυστριακή ομάδα της F1, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον παγκόσμιο πρωταθλητή της.

Η αγωνιστική χρονιά της Formula 1 στο 2022 δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά για τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός μετρά δύο εγκαταλείψεις στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν και έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Το θετικό για εκείνον είναι το γεγονός πως η RB18 είναι ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο και κατάφερε να κερδίσει το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

Στον αγώνα της Αυστραλίας όμως, έχασε την ευκαιρία για ακόμη ένα βάθρο, ενώ το Σάββατο ένα λάθος στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, του κόστισε μία πιθανή pole position. Συνολικά δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοση του μονοθεσίου του καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ μετά τη δεύτερη του εγκατάλειψη στη σεζόν, χαρακτήρισε τις αστοχίες «απαράδεκτες».

Χέλμουτ Μάρκο

Τώρα, ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1 και motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, ανέφερε στο formula1news πως ο Φερστάπεν είναι πιο επιθετικός απ’όσο πρέπει και ξεπερνά το όριο: «Πιστεύαμε πως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα βλέπαμε μία μεγαλύτερη ηρεμία από εκείνον, αλλά μάλλον χρειάζεται ακόμη έναν τίτλο ώστε να μην πηγαίνει στις κατατακτήριες δοκιμές έχοντας τόση πολλή πίεση. Ξεπερνά τα όρια, θέλει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί. Το τελευταίο του κομμάτι στις κατατακτήριες δεν δούλεψε καθόλου καλά».

Η διαφορά του Φερστάπεν από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Σαρλ Λεκλέρ είναι στους 46 βαθμούς, έπειτα από τρεις αγώνες στο 2022. Ο Ολλανδός πρωταθλητής του 2021 θέλει να περάσει στην αντεπίθεση στον επόμενο αγώνα της Formula 1 που είναι το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια το τριήμερο 22-24 Απριλίου στην πίστα της Ίμολα.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!