Formula 1: Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία του Μάζεπιν

Formula 1: Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία του Μάζεπιν
Η οικογένεια Μάζεπιν μπήκε σε νέες περιπέτειες, καθώς είδε μία σειρά περιουσιακών στοιχείων της, τεράστιας αξίας, να έχουν κατασχεθεί.

Το 2022 έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα για τον Νικίτα Μάζεπιν και τον πατέρα του Ντμίτρι. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε τεράστιες αλλαγές στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Haas αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με το βασικό της χορηγό Uralkali που ήταν εταιρεία του... μπαμπά Μάζεπιν. Παράλληλα έλυσε το συμβόλαιο που είχε με τον Νικίτα Μάζεπιν, ο οποίος οδήγησε για την Αμερικανική ομάδα το 2021.

Νικίτα Μάζεπιν

Λίγο αργότερα, η οικογένεια Μάζεπιν ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα όπου αντιμετώπισαν οικονομικές κυρώσεις, για τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τώρα όμως υπήρξαν νέες εξελίξεις. Όπως αναφέρει το Reuters, πηγές από την αστυνομία της Ιταλίας αναφέρουν πως υπήρξαν νέες κυρώσεις προς την οικογένεια Μάζεπιν. Συγκεκριμένα, περιουσιακά στοιχεία αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν από τις ιταλικές αρχές. Ένα εξ’ αυτών είναι μία βίλα ονόματι «Rocky Ram» που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σαρδηνίας.

Νικίτα Μάζεπιν

Μετά την απόλυσή του από τη Haas, ο Μάζεπιν είχε ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει μία προσπάθεια στήριξης Ρώσων οδηγών, οι οποίοι λόγω απαγορεύσεων δεν ήταν σε θέση να βρουν φέτος αγωνιστική θέση. Σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει στο BBC, είχε δηλώσει πως τα μέτρα που παίρνονται, ισοπεδώνουν τους Ρώσους αθλητές.

Η αποχώρηση του Μάζεπιν από τη Formula 1, έδωσε την ευκαιρία στον Κέβιν Μάγκνουσεν να επιστρέψει στο σπορ με τη Haas. Μετά από τρεις αγώνες στο 2022, ο Δανός έχει μαζέψει 8 βαθμούς με μία 7η θέση στο Μπαχρέιν και μία 9η θέση στη Σαουδική Αραβία.

Κέβιν Μάγκνουσεν

Φωτογραφίες: Haas F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!