Formula 1: Επίσημα τέλος από τη Haas Μάζεπιν και Uralkali!

Formula 1: Επίσημα τέλος από τη Haas Μάζεπιν και Uralkali!
Η Αμερικανική ομάδα της Formula 1 προχώρησε στην άμεση διακοπή της συνεργασίας με τους Ρώσους.

Το προαναγγελθέν διαζύγιο έγινε πραγματικότητα. Η Haas F1 Team ακολούθησε τις εξελίξεις και προχώρησε σε άμεση διακοπή της συνεργασίας της με την Uralkali και τον Νικίτα Μάζεπιν!

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήταν σαφές πως το μέλλον των Ρώσων στην Αμερικανική ομάδα ήταν δυσοίωνο. Και έκτοτε, καθημερινά οι εξελίξεις οδηγούσαν προς αυτή την κατεύθυνση.

 Νικίτα Μάζεπιν

Πρώτα η οριστική ματαίωση του φετινού Grand Prix Ρωσίας, έπειτα η διακοπή του συμβολαίου της Formula 1 με τον promoter του αγώνα άρα και η οριστική αποχώρησή του από το καλεντάρι παρότι από το 2023 το GP θα μεταφερόταν στην Αγία Πετρούπολη και φυσικά, η κάθετη θέση της Motorsport UK έναντι των οδηγών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Παρότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τους επέτρεπε να αγωνίζονται υπό τη σημαία της FIA και με μία σειρά από ντιρεκτίβες, η Βρετανική ομοσπονδία κατέστησε σαφές πως δεν θα τους δεχόταν στις πίστες της.

Νικίτα Μάζεπιν

Ήρθε λοιπόν το τέλος της συνεργασίας της Haas, τόσο με τον Νικίτα Μάζεπιν όσο και με την εταιρεία του πατέρα του Ντμίτρι, την Urakali, που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των λιπασμάτων και αποτελούσε τον βασικό σπόνσορα της ομάδας.

Η λιτή αλλά περιεκτική ανακοίνωση της Haas ανέφερε: «Η Haas F1 Team επέλεξε να διακόψει, με άμεση ισχύ, τη κύρια χορηγία της Uralkali, και το συμβόλαιο του οδηγού Νικίτα Μάζεπιν. Όπως και η υπόλοιπη κοινότητα της Formula 1, η ομάδα μας είναι σοκαρισμένη και λυπημένη από την εισβολή στην Ουκρανία και εύχεται για ένα γρήγορο και ειρηνικό τέλος στις διαμάχες».

Η ανακοίνωση της Haas δεν έλεγε όμως τίποτα για τον οδηγό που θα πάρει τη θέση του στη Haas για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022. Καθώς την προσεχή Πέμπτη, 10 Μαρτίου, έχουμε το δεύτερο χειμερινό τεστ εξέλιξης με τα νέας γενιάς μονοθέσια, μέχρι τότε θα πρέπει να έχει επιλεχθεί ο διάδοχος του Μοσχοβίτη.

Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε τους υποψηφίους, τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσαν να επιλεχθούν και τις πιθανότητές τους. Και τα δύο πρώτα ονόματα στη λίστα μας, φέρονται να είναι και σε εκείνη της Αμερικανικής ομάδας.

Νικίτα Μάζεπιν

Βέβαια ακόμα το τοπίο είναι θολό αφού το Sky Germany ανακοίνωση πως το κενό θα καλυφθεί από τον εφεδρικό οδηγό της Haas και δοκιμαστή της, Πιέτρο Φιτιπάλντι, ενώ η επίσης γερμανική Bild, τοποθετεί στο κόκπιτ της VF-22 τον Αντόνιο Τζιοβιντάτσι.

Ο Ιταλός θα μπορούσε να βρεθεί εκεί με τις ευλογίες της Ferrari, τις οποίας είναι τρίτος οδηγός. Κίνηση ανάλογη εκείνης της τοποθέτησης του Μικ Σουμάχερ στο άλλο κόκπιτ.

Μικ Σουμάχερ

Φωτογραφίες: Haas F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!