Formula 1, Χάμιλτον: «Δεν έχουμε βελτιωθεί καθόλου»

Formula 1, Χάμιλτον: «Δεν έχουμε βελτιωθεί καθόλου»
Παρά το ικανοποιητικό αποτέλεσμα στην Αυστραλία, ο Βρετανός πολυπρωταθλητής της F1 δεν βλέπει ουσιαστική βελτίωση από την ομάδα του.

Δίχως αμφιβολία, το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 είναι πολύ κακό για την ομάδα της Mercedes-AMG. H W13 E Performance υστερεί σε δυναμική έναντι των αντιπάλων της και αυτό αποτυπώνεται σε χρόνους στην πίστα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως ως τώρα στο 2022 στις κατατακτήριες δοκιμές, κανένας οδηγός της ομάδας δεν έχει βρεθεί εντός μισού δευτερολέπτου από το χρόνο της pole position.

Πριν το Grand Prix Αυστραλίας, υπήρξαν πολλές φήμες πως η γερμανική ομάδα θα έφερνε τις πρώτες της αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο με στόχο να βελτιώσει την απόδοσή του. Όμως όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρξε κανένα νέο εξάρτημα πάνω στην W13. Αντιθέτως, στο μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον υπήρξαν επιπλέον ειδικοί αισθητήρες που μάζεψαν πολύτιμα δεδομένα, ωστόσο πρόσθεσαν επιπλέον σχεδόν δύο κιλά στο συνολικό του βάρος.

Στο πλαίσιο του αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ, ο οδηγός της Mercedes παραδέχθηκε πως δεν έχει δει κάποια ουσιαστική βελτίωση ακόμα στο μονοθέσιο: «Δεν γνωρίζω το τι ακριβώς θα έρθει στους επόμενους αγώνες, όμως χρειάζομαι τις αναβαθμίσεις. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά, όμως μετά από τρεις αγώνες δεν έχουμε κάνει καμία πρόοδο. Ελπίζω να αποκτήσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε από τον αγώνα της Αυστραλίας, ώστε να έχουμε λύσεις για τον επόμενο αγώνα».

Λιούις Χάμιλτον

Παρά την ανάγκη για βελτίωση της απόδοσης του μονοθεσίου, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, τονίζει πως πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα άλλα σημαντικά ζητήματα: «Πιστεύω πως ακόμα μαθαίνουμε το μονοθέσιο, τα ελαστικά και τίποτα από τα όσα δοκιμάσαμε στην Αυστραλία δεν ξεκλείδωσε την αεροδυναμική δυναμική της W13. Επίσης ούτε το porpoising βελτιώθηκε, είμαστε ακόμα στην ίδια θέση που ήμασταν πριν λίγες εβδομάδες. Γι’αυτό δεν έχει κανένα νόημα να φέρουμε αναβαθμίσεις ακόμα. Ακόμα μαθαίνουμε τα χαρατηριστικά της W13. Είμαι όμως αισιόδοξος πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας, είτε αυτό είναι σε δύο αγώνες, είτε σε πέντε».

Παρά το γεγονός πως προς το παρόν η Mercedes δεν μπορεί να διεκδικεί νίκες, βρίσκεται στη 2η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Επόμενος αγώνας για τη Formula 1 είναι το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα το τριήμερο 22-24 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!