Στο 1,7 ευρώ το ντίζελ - Πότε θα πέσει η τιμή της βενζίνης

Στο 1,7 ευρώ το ντίζελ - Πότε θα πέσει η τιμή της βενζίνης
Σε αρκετά πρατήρια της χώρας έχει εμφανιστεί η μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά του ευρώ το λίτρο.

Σε επίπεδα προ της έναρξης του Πολέμου στην Ουκρανία έχει επιστρέψει η τιμή του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) σε αρκετά πρατήρια της χώρας μας, καθώς έχει ενσωματωθεί η μείωση κατά 0,15 ευρώ/λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση επιβάλλεται στην πηγή (δηλαδή σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας) και τα πρατήρια προμηθεύονται από τον Απρίλιο το ντίζελ με τη νέα, χαμηλότερη, τιμή.

Σε ορισμένα πάντως πρατήρια οι καταναλωτές βλέπουν ακόμη υψηλές τιμές, καθώς – όπως δήλωσε στο Gazzetta o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, ορισμένα πρατήρια δεν έχουν εξαντλήσει το απόθεμα του Μαρτίου και πωλούν σε τιμές προ της έκπτωσης. «Ο κόσμος θα δει 100% όλη την μείωση των 15 λεπτών ανά λίτρο στην τιμή της αντλίας. Μέχρι την Τετάρτη θα έχει περάσει η μείωση σε όλα τα πρατήρια», είπε ο κ. Κιουρτζής.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 η μέση τιμή του ντίζελ στην επικράτεια ήταν 1,894 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,977 ευρώ την προηγούμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Όσον αφορά την επιδότηση από 22 έως 27 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη, αυτή δεν θα εμφανίζεται στις αντλίες των πρατηρίων, καθώς θα δίνεται μέσω ψηφιακής κάρτας που θα λάβουν οι δικαιούχοι. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η κάρτα θα ενεργοποιηθεί έως τα μέσα Απριλίου. Το συνολικό ποσό για το τρίμηνο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ανέρχεται σε 40 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε 50 ευρώ για όσους διαμένουν σε νησί (τα αντίστοιχα ποσά για οδηγούς δικύκλων είναι 30 και 35 ευρώ).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!