Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων: «Μέχρι Τρίτη – Τετάρτη η έκπτωση στο ντίζελ σε όλα τα πρατήρια»

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων: «Μέχρι Τρίτη – Τετάρτη η έκπτωση στο ντίζελ σε όλα τα πρατήρια»
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, εξηγεί στο Gazzetta που οφείλονται οι διαφορές που παρατηρούνται σε ορισμένα πρατήρια.

Με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την μείωση κατά 15 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο της τιμής του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ), τέθηκε σε εφαρμογή η πρώτη από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό των επιπτώσεων του πολέμου στο κόστος των καυσίμων. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα ακολουθήσει έως τα μέσα Απριλίου η ενεργοποίηση της κάρτας καυσίμων, που προβλέπει έκπτωση έως 0,27 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη.

Το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου αρκετοί οδηγοί διαπίστωσαν μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή του ντίζελ και μάλιστα σε πρατήρια με μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Όπως δήλωσε στο Gazzetta ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, ορισμένα πρατήρια δεν έχουν εξαντλήσει το απόθεμα του Μαρτίου και πωλούν σε τιμές προ της έκπτωσης.

«Ο κόσμος θα δει 100% όλη την μείωση των 15 λεπτών ανά λίτρο στην τιμή της αντλίας. Μέχρι αύριο-μεθαύριο θα έχει περάσει η μείωση σε όλα τα πρατήρια», ανέφερε στο Gazzetta ο κ. Κιουρτζής. Μάλιστα τόνισε ότι επειδή η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί διεθνώς, οι τιμές θα υποχωρήσουν πάνω από τα 15 λεπτά ανά λίτρο.

Μέσω της κάρτας καυσίμων θα επιδοτηθεί η αγορά 60 λίτρων για κάθε έναν από τους τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο), με 22 λεπτά το λίτρο για την ηπειρωτική Ελλάδα και 27 λεπτά για τη νησιωτική. Το συνολικό ποσό της επιδότησης και για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε 50 ευρώ για τους κατοίκους νησιών. Τα αντίστοιχα ποσά για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών είναι 30 και 35 ευρώ. Μάλιστα θα δοθεί πρόσθετο ποσό 5 ευρώ για όσους επιλέξουν την κάρτα καυσίμων έναντι της κατάθεσης του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!