Formula 1, Αυστραλία: Το Άλμπερτ Παρκ επιστρέφει με 4 ζώνες DRS

Formula 1, Αυστραλία: Το Άλμπερτ Παρκ επιστρέφει με 4 ζώνες DRS
Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, ο αγώνας στην Αυστραλία επιστρέφει στην ανανεωμένη πίστα του Άλμπερτ Παρκ.

Τελευταία φορά που η Formula 1 βρέθηκε στην Αυστραλία ήταν το 2020, την περίοδο που είχε ξεκινήσει η πανδημία της Covid-19. Ο αγώνας ματαιώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών και μετά την απόφαση της McLaren να αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω κρουσμάτων σε μηχανικούς της.

Δύο χρόνια μετά, το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ κάνει τη μεγάλη του επιστροφή στην Αυστραλία και το Άλμπερτ Παρκ. Η διαδρομή έχει υποστεί αλλαγές από την τελευταία φορά που τα μονοθέσια αγωνίστηκαν εκεί. Ορισμένες στροφές έχουν μεγαλύτερο πλάτος, ενώ οι στροφές 9-10 έχουν αντικατασταθεί από μία μεγάλη ευθεία που οδηγεί στο τέλος του δεύτερου τομέα της πίστας, όπως βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

GP Αυστραλίας 2022

Τη μεγάλη έκπληξη όμως την επεφύλασσε η ίδια η Formula 1. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ανανεώθηκε στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας και εμφανίζει τη νέα διάταξη του Άλμπερτ Παρκ. Στο διάγραμμα της πίστας είναι εμφανείς 4 διαφορετικές ζώνες DRS με δύο σημεία μέτρησης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε 4 ζώνες DRS σε μία πίστα.

Οι δύο πρώτες είναι στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και μετά τη στροφή 2, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι το 2019, με το σημείο ανίχνευσης να είναι πριν τη στροφή 13. Οι άλλες δύο είναι μεταξύ των στροφών 8/9 και 10/11, ενώ το σημείο ανίχνευσης είναι στην έξοδο της στροφής 6.

Οι αλλαγές αυτές πραγματοποιήθηκαν με στόχο να βελτιωθεί το θέαμα και οι οδηγοί να έχουν περισσότερες μάχες μεταξύ τους. Αυτές ήταν οι πρώτες αλλαγές στην πίστα από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στη Formula 1, το 1996. O αγώνας είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο τριήμερο 8-10 Απριλίου.

Δείτε παρακάτω το νέο διάγραμμα της πίστας.

GP Αυστραλίας 2022


Φωτογραφίες: Pirelli, Australian Grand Prix

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!