Formula 1: O Λεκλέρ λατρεύει τα φετινά μονοθέσια

Formula 1: O Λεκλέρ λατρεύει τα φετινά μονοθέσια
Ο Μονεγάσκος απολαμβάνει την οδήγηση με τη νέα γενιά μονοθεσίων και δεν κρύβει τη χαρά του για την αλλαγή αυτή.

Οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 άλλαξαν σε τεράστιο βαθμό την εμφάνιση των μονοθεσίων, σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η νέα γενιά έχει σχεδιαστεί ώστε να τα μονοθέσια να μπορούν να ακολουθούν το ένα το άλλο δίχως να επηρεάζονται από τον ακάθαρτο αέρα.

Τα νέα χαρακτηριστικά ήταν εμφανή στους οδηγούς από τις χειμερινές δοκιμές και στους αγώνες είδαμε τους οδηγούς να είναι κοντά μεταξύ τους - ακόμα και στις γρήγορες στροφές. Αρκετοί οδηγοί έχουν εκφράσει την ευχαρίστησή τους για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στην πίστα, με αρκετούς να έχουν προσαρμόσει ανάλογα το οδηγικό τους στιλ.

GP Μπαχρέιν 2022

Ένας οδηγός που είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με τους κανονισμούς αυτούς είναι ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. Ο Μονεγάσκος, νικητής του Grand Prix Μπαχρέιν, απολαμβάνει ιδιαίτερα να οδηγεί τη νέα γενιά μονοθεσίων.

«Μέχρι πέρυσι δεν ήξερες τι ισορροπία θα έχεις μπαίνοντας σε μία στροφή και αυτό δυσκόλευε όλους μας και επηρέαζε την αυτοπεποίθησή μας ακολουθώντας άλλους οδηγούς. Χάναμε πολλή πρόσφυση. Τα νέα μονοθέσια είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και το λατρεύω αυτό. Για τους αγώνες είναι φοβερό. Όταν με προσπέρασε ο Μαξ στη Σαουδική Αραβία πρώτα σκέφτηκα πως ο αγώνας μου δεν έχει τελειώσει, δεν παρέδωσα τα όπλα. Σκέφτηκα πως θα είναι δύσκολο να τον ακολουθήσω και εξεπλάγην όταν είδα πως μπορούσα να το κάνω. Ήταν ωραίο», ανέφερε ο Μονεγάσκος.

Ο Λεκλέρ αμέσως μετά το τέλος του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας αποθέωσε το DRS, λέγοντας μάλιστα πως χωρίς αυτό οι αγώνες θα ήταν πολύ βαρετοί. Ο μηχανισμός που είναι τοποθετημένος στην πίσω αεροτομή, υιοθετήθηκε το 2011 για να φέρνει τους οδηγούς σε θέση να μπορούν να επιτεθούν για να ολοκληρώσουν ένα προσπέρασμα.

GP Σαουδικής Αραβίας 2022

Επιπρόσθετα, ο Λεκλέρ αναφερόμενος στους αγώνες του 2022 και στα νέα ελαστικά της Pirelli δήλωσε: «Τους δύο αγώνες τους έχω απολαύσει, αυτό είναι σίγουρο. Πιστεύω πως το Μπαχρέιν είναι από τις πιο εύκολες πίστες να προσπεράσεις. H Σαουδική Αραβία είναι το ίδιο, αλλά βοηθηθήκαμε επίσης και από τα σκληρά ελαστικά της Pirelli. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι, μιας και μας επιτρέπουν να πιέσουμε και να ακολουθήσουμε κοντά άλλους οδηγούς».

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari θα διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη της φετινής χρονιάς στο GP Αυστραλίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!