Formula 1, Μπέργκερ: «Ο Χάμιλτον είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Σένα»

Formula 1, Μπέργκερ: «Ο Χάμιλτον είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Σένα»
Ο πρώην οδηγός της Formula 1 αναφέρθηκε στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και συνέκρινε με δύο άλλους θρύλους του σπορ.

Ο οδηγός που έχει ξαναγράψει τα βιβλία της σύγχρονης ιστορίας της Formula 1, δεν είναι άλλος από τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός, από το 2007 που έκανε ντεμπούτο στο σπορ μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα - όσα και ο Μίκαελ Σουμάχερ. Επιπλέον έχει τις περισσότερες νίκες και pole positions στην ιστορία του σπορ, μαζί με πληθώρα άλλων ρεκόρ.

Πλέον, στα 37 του χρόνια ο Χάμιλτον πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, με το τωρινό του συμβόλαιο με τη Mercedes-AMG να ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023. Ο Βρετανός είχε τονίσει πριν την έναρξη της σεζόν –και προτού δει τη δυναμικότητα της W13 E Performance– πως θα είναι πιο επιθετικός οδηγός.

Ωστόσο, ο πρώην οδηγός της Formula 1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, δεν πιστεύει πως αυτό θα του βγει σε καλό. Ο Αυστριακός με θητεία σε πολλές ομάδες όπως McLaren, Benetton και Ferrari, μίλησε με θαυμασμό για τον Χάμιλτον και το οδηγικό του στιλ.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει όσο επιθετικός ήταν ο Μαξ. Δε νομίζω πως θα λειτουργούσε στη σωστή κατεύθυνση. Για εμένα ήταν πανέξυπνος ο τρόπος που οδηγούσε πέρυσι ώστε να μην τρακάρει, αλλά να κερδίσει αλλιώς μια θέση. Mε την εμπειρία που έχει είναι πολύ ήρεμος εντός πίστας. Χρησιμοποίησε και εκμεταλλεύτηκε όλες του τις ευκαιρίες. Εκτός από το Σίλβερστον, ήταν τέλειος», ανέφερε ο Μπέργκερ.

Γκέρχαρντ Μπέργκερ

Ο 62χρονος Αυστριακός έχει αγωνιστεί στην καριέρα του απέναντι σε θρύλους του σπορ όπως ο Άιρτον Σένα και ο Αλέν Προστ. Σε ερώτηση που του τέθηκε από το motorsport.com για το αν συγκρίνεται ο Χάμιλτον με τους δύο αυτούς θρύλους, ο Μπέργκερ απάντησε: «Είναι κάπου στη μέση το όλο ζήτημα. Για εμένα, με τα 45 χρόνια εμπειρίας που έχω στο σπορ, ο Χάμιλτον και ο Σένα είναι οι καλύτεροι στην ιστορία. Θα έβαζα και πάλι τον Σένα στην κορυφή, λόγω του χαρίσματος που είχε ως άνθρωπος και της προσωπικότητάς του. Όμως από αγωνιστικής άποψης, ο Χάμιλτον είναι τόσο καλός όσο ήταν ο Σένα».

Στο GP Σαουδικής Αραβίας, ο Χάμιλτον έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ όντας ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές με μία ομάδα στην ιστορία της Formula 1. Μάλιστα είναι επίσης ο μοναδικός οδηγός με τόσο μακροχρόνια καριέρα όπου όλες του οι νίκες έχουν έρθει με έναν κατασκευαστή κινητήρων.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!