Παρατημένα αυτοκίνητα: Απομακρύνθηκαν άλλα 85 από τους δρόμους της Αθήνας

Παρατημένα αυτοκίνητα: Απομακρύνθηκαν άλλα 85 από τους δρόμους της Αθήνας
Ποια είναι η διαδικασία αναφοράς εγκαταλελειμμένου οχήματος σε δημόσιο χώρο.

Νέα εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας, πραγματοποίησε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Μέσα σε διάστημα έξι ημερών απομακρύνθηκαν 85 οχήματα, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα όχι μόνο καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης και επιδρούν αρνητικά στην αισθητική της πόλης, αλλά αποτελούν επίσης εστίες μόλυνσης. Υπολογίζεται ότι τα 85 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε περίπου 850 τ.μ. ελεύθερου χώρου.

Συνολικά τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν απομακρυνθεί 4.248 οχήματα από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Τα οχήματα αυτά (2.573 αυτοκίνητα και 1.675 μοτοσυκλέτες) έχουν οδηγηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Πώς γίνεται ο εντοπισμός των παρατημένων οχημάτων

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίζονται είτε από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων είτε από σχετικές αναφορές των δημοτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Νovoville ή στα τηλέφωνα 1595 και 210 3470763. Ακολουθεί έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για οχήματα που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε ακινησία, ενώ αμέσως μετά, τα ειδικά συνεργεία προχωρούν στην απομάκρυνση και την ανακύκλωσή τους.

«Η προσπάθειά μας να εξαλείψουμε από τους δρόμους της Αθήνας την εικόνα των διάσπαρτων εγκαταλελειμμένων οχημάτων, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς. Τα 4.248 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες αντιστοιχούν σε περίπου 42.500 τ.μ. ζωτικού χώρου για τους Αθηναίους. Συνεχίζουμε με στοχευμένη και επίμονη δουλειά να δημιουργούμε μία ποιοτική καθημερινότητα για κατοίκους και επισκέπτες, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση ότι ακόμη και ένα κερδισμένο εκατοστό δημόσιου χώρου, είναι πολύτιμο για την πόλη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

εγκαταλελειμμένα οχήματα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!