MotoGP: Νέο σοβαρό επεισόδιο διπλωπίας για τον Μάρκεθ (vid)

MotoGP: Νέο σοβαρό επεισόδιο διπλωπίας για τον Μάρκεθ (vid)
Η άσχημη πτώση του Μαρκ Μαρκέθ στην Ινδονησία προκάλεσε νέο πρόβλημα με την όραση του Ισπανού και πυροδότησε νέες ανησυχίες για την καριέρα του.

Ο Μαρκ Μάρκεθ δεν πήρε μέρος στον προηγούμενο αγώνα του MotoGP στην Ινδονησία, καθώς είχε ένα πολύ τρομακτικό highside στο πρωινό ζέσταμα της Κυριακής και διαγνώστηκε με διάσειση. Οι συνέπειες αυτής της πτώσης όμως είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τη Repsol Honda, ο Ισπανός αναβάτης υποφέρει από ένα νέο επεισόδιο διπλωπίας.

Η διπλωπία είναι η πάθηση του οπτικού νεύρου, που προκαλεί διπλή όραση, κοινώς ο πάσχων τα βλέπει διπλά. Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Μάρκεθ που τον ταλαιπωρεί αυτή η πάθηση. είχε πάθει το ίδιο το 2011, όταν έτρεχε στη Moto2, έπειτα από μια πτώση στη Μαλαισία, αλλά ευτυχώς ο Μάρκεθ τον ξεπέρασε. Πέρυσι όμως το πρόβλημα επανήλθε, όταν ένας νέος τραυματισμός στην προπόνηση τον ανάγκασε να χάσει τους τελευταίους αγώνες της σεζόν του 2021.

Αυτή πλέον είναι η τρίτη φορά που εμφανίζεται η διπλωπία, πάλι μετά από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Ο Μάρκεθ άρχισε να έχει τα συμπτώματα κατά το ταξίδι της επιστροφής του στη Βαρκελώνη.Την Τρίτη (22/3) το πρωί επισκέφθηκε τον οφθαλμίατρο που τον παρακολουθεί, τον Δρ. Σάντσεθ Νταλμάου, ο οποίος τον εξέτασε και τον έστειλε για μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Η διάγνωση του γιατρού δείχνει ένα νέο επεισόδιο διπλωπία και η συστασή του ήταν ο Μαρκέθ να ακολουθήσει αρχικά συντηρητική θεραπεία και να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Δεν έγιναν εκτιμήσεις για το χρόνο της αποθεραπείας του Μάρκεθ και για το πόσο θα χρειαστεί να λείψει από τους αγώνες. Καθώς όμως οι τραυματισμοί του Ισπανού συσσωρεύονται, η ανησυχία για την καριέρα του είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Ας ελπίζουμε ότι θα το ξεπεράσει και αυτό και θα τον ξαναδούμε υγιή στις πίστες.

Δείτε παρακάτω το ττομακτικό highside του Μάρκεθ στην Ινδονησία

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!