Τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή κράνους

Τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή κράνους
Το κράνος το φοράμε πριν ανέβουμε στη μοτοσικλέτα και το βγάζουμε αφού κατέβουμε από αυτήν

Μια από τις πιο σοβαρές υποχρεώσεις ενός αναβάτη μοτοσικλέτας είναι να επιλέξει και να αγοράσει το κατάλληλο κράνος για εκείνον. Βλέπετε, το μοναδικό πράγμα που θα προστατεύσει το κεφάλι μας τη μία στιγμή που το χρειαστούμε θα πρέπει να σε πρώτη φάση στο κεφάλι μας και σε δεύτερη φάση να πληρεί τις προϋποθέσεις για να μας προστατεύσει.

moto

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν αγοράζουμε κράνος είναι να επιλέξουμε το είδος του κράνους που μας κάνει. Υπάρχουν πέντε βασικές κατηγορίες στα κράνη, τα ανοιχτού τύπου (open face), τα πλήρης κάλυψης (full face), τα ανοιγόμενα (modular), τα μικρής διαδρομής (ADV-Trail) και τα εκτός δρόμου (Dirt).

Πολύ σημαντικό είναι να μετρήσουμε σωστά το μέγεθος του κεφαλιού μας ώστε να πάρουμε και το κατάλληλο μέγεθος κράνους. Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσουμε το κράνος που θα αγοράσουμε και να επιβεβαιώσουμε ότι μας ταιριάζει τέλεια. Και όταν λέμε να το δοκιμάσουμε να μην το βάλουμε και το βγάλουμε, να το φορέσουμε για 15-20 λεπτά ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα αν μας κουράζει σε ένα σημείο ή σε περισσότερα. Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά, τότε το αγοράσουμε.

moto

Φυσικά, πάντα προσέχουμε το κράνος μας να έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (DOT) και να διαθέτει όσο το δυνατόν πιο σύγχρονη τεχνολογία, ενώ καλό είναι τα εσωτερικά μαξιλάρια να είναι αφαιρούμενα για να τα πλένουμε ανά τακτά χρονιά διαστήματα. Τέλος, καλό είναι όταν αγοράζουμε κράνος να εμπιστευτούμε τη γνώμη των ειδικών σε καταστήματα τα οποία έχουν τη συγκεκριμένη εξειδίκευση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!