Το ματς στη Ρώμη με την Λάτσιο θυμήθηκαν στην Ξάνθη (pics)

Gazzetta team
Το ματς στη Ρώμη με την Λάτσιο θυμήθηκαν στην Ξάνθη (pics)

bet365

Πριν 18 χρόνια η Ξάνθη έδινε τον πρώτο της αγώνα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Λάτσιο στη Ρώμη και οι «ακρίτες» θυμήθηκαν αυτή την ιστορική αναμέτρηση.

Το ημερολόγιο έγραφε 19/9/2012 και η Ξάνθη έπαιζε τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αντίπαλός της η μεγάλη Λάτσιο μέσα στη Ρώμη, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 4-0. Την ιστορική αυτή αναμέτρηση θυμήθηκαν οι ακρίτες αναφέροντας με ανάρτησή τους στα social media: «Την ημέρα του αγώνα (Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου) οι κεντρικοί δρόμοι της Ρώμης είχαν γεμίσει με φανέλες, κασκόλ και σημαίες της Ξάνθης. Σε ιστορικά μνημεία όπως η Fontana di Trevi, το Colloseum αλλά και τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία υπήρχε ένας τουλάχιστον αθεράπευτα ρομαντικός φίλαθλος της που φορούσε τη φανέλα, το κασκόλ ή κρατούσε τη σημαία της Ξάνθης.

Στις κερκίδες βρέθηκαν κάτι λιγότερο από 1000 άτομα που έζησαν στιγμές αλησμόνητες και θα μείνουν βαθειά χαραγμένες στην ψυχή τους».

Οι ενδεκάδες του αγώνα

Θυμίζουμε τις ενδεκάδες του αγώνα για να δείτε για πόσο μεγάλη ομάδα λέμε όταν μιλάμε για την Λάτσιο εκείνης της εποχής.

ΛΑΤΣΙΟ: Περούτσι, Οντο, Μιχαΐλοβιτς, Σέζαρ, Φερνάντο Κόουτο (75 Νέγκρο), Φιόρε (61 Καστρομάν), Μπάτζο, Στάνκοβιτς, Μανφρεντίνι, Λόπεθ (70 Κιέζα), Ιντσάκι.

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Σφακιανάκης, Κορδονούρης, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Ζωγραφάκης (64 Πέτρου), Λάιτνερ (61 Πρίττας), Ουακίλι, Μπα (72 Γελαδάρης), Λαμπριάκος.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα