Νεοφυτίδης: «Στην Κύπρο βλέπουν την πάρτη τους μόνο για την επόμενη μέρα»

Newsroom
neofytidhs
Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ , Σπύρος Νεοφυτίδης, αναφερόμενος στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας καθώς και για το ζήτημα της μετακίνησης οπαδών.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών:

Για όσα βλέπουμε και τις ανακοινώσεις της επιτροπής Δεοντολογίας: «Αυτή είναι η δουλειά τους. Η επιτροπή καλείται να βγάζει ανακοινώσεις, ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά. Προς το παρών αποτέλεσμα δεν υπάρχει κανένα. Για να είμαστε και δίκαιοι, η επιτροπή παραπέμπει τις υποθέσεις πιο κάτω, όμως οι υποθέσεις έμειναν πάνω στην Αστυνομία και στις έρευνες της Αστυνομίας. Αποτελέσματα μηδέν ακόμη. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Δυστυχώς είναι αυτό που λέγαμε συνεχώς, σε αυτές τις υποθέσεις δεν μπορείς να ακολουθείς την πεπατημένη. Σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει να βρίσκονται λύσεις. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Οι υποθέσεις πρέπει να διαλευκάνονται γρήγορα. Αν θέλεις δύο ή τρία χρόνια για μία υπόθεση, το “πουλί πέταξε” σε όλα τα επίπεδα».

Για την απαγόρευση μετακίνησης: «Έπειτα από το συνέδριο που έκανε ο ΠΑΣΠ με την Αστυνομία στη Λεμεσο επικυρώθηκε μετά από επτά χρόνια από τη Βουλή η συνθήκη του «Σεν Ντενίς», άρα από 1η Μαΐου θα ισχύουν τα άρθρα. Ότι ισχύει στη συμφωνία θα είναι νομοθεσία. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν είναι λύση η απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων. Αυτό από τη νέα χρονιά θα πρέπει να σταματήσει, δεν είναι λύση αυτή σε όλη την Ευρώπη δεν λειτουργεί καθόλου. Τα σωματεία πλήττονται οικονομικά. Δεν θα πω ότι δεν βοήθησε σε έναν βαθμό για να ηρεμήσουν τα πράγματα, όμως δεν είναι λύση. Η “ζημιά” στα σωματεία είναι “μεγάλη”. Το δέυτερο γκρουπ του πρωταθλήματος είναι ζημιογόνο για τα σωματεία. Τεράστιες οικονομικές “ζημιές” στα σωματεία. Οι μόνοι που παρουσιάσαμε πλάνα ήταν ο ΠΑΣΠ. Το πρόβλημα είναι ότι στην Κύπρο βλέπουν την πάρτη τους μόνο για την επόμενη μέρα. Δεν βλέπει το βάθος και τους άλλους. Ήμασταν ξεκάθαροι, η βάση του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι τα μικρομεσαία σωματεία και η δεύτερη κατηγορία. Όσο δεν αναβαθμίζουμε αυτές τις ομάδες θα έχουμε προβλήματα, θα βλέπουμε αυτό το χάλι στους αγώνες. Δεν είχαμε τη στήριξη και την ανταπόκριση για την παρουσίαση μίας έρευνας γι αυτή την αναβάθμιση της δεύτερης κατηγορίας και των μικρομεσαίων σωματείων. Ξέρουμε και τα ποσά που χρειάζονται, βρήκαμε το ποσό που λείπει για να “ορθοποδήσουν” τα σωματεία, άλλωστε είναι κοντά στα πέντε με έξι εκατομμύρια που μπορούν να μπουν για να δημιουργηθούν δυνατά πρωταθλήματα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία με 24 επαγγελματικές ομάδες. Δεν “σηκώνει” παραπάνω ομάδες η Κύπρος.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα