Τσεπάκ: Ο αμυντικός που με μια κίνηση έκρινε το Πάφος - ΑΠΟΕΛ (vid)

Τσεπάκ: Ο αμυντικός που με μια κίνηση έκρινε το Πάφος - ΑΠΟΕΛ (vid)

Newsroom
ΤΣΕΠΑΚ
Ο Ισάμ Τσεπάκ ήταν εξαιρετικός στη νίκη του ΑΠΟΕΛ με 0-2 επί της Πάφου (14/4), ανοίγοντας μάλιστα το δρόμο στους συμπαίκτες του με το πέναλτι που κέρδισε.

Μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο έδωσε... έμμεσα ασίστ. Ο λόγος για τον Ισάμ Τσεπάκ, τον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Σα Πίντο στην εκτός έδρας νίκη επί της Πάφου με 0-2 το απόγευμα της Κυριακής (14/4), η οποία διατήρησε τους «γαλαζοκίτρινους» στην κορυφή του πρωταθλήματος Cyta έπειτα από 7 αγωνιστικές στα Playoff.

Με τη βοήθεια του Wyscout θα δούμε λίγα από τα νούμερα του Μαροκινού αμυντικού που ξεχώρισε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τρομερή ευστοχία και κλεψίματα

Αναλογικά με την κρισιμότητα του αγώνα, η εμφάνιση του Τσεπάκ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως σπουδαία. Με 25/30 επιτυχημένες πάσες, δηλαδή 83% ποσοστό ευστοχίας, 50% στις μακρινές μεταβιβάσεις και ανάλογο ποσοστό στις σέντρες που επιχείρησε, ο Μαροκινός είχε συμβολή και στο «χτίσιμο» της ομάδας του.

Η φάση που έκρινε το ματς

Πέραν αυτού όμως, ήταν εξίσου καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα, με 8 κερδισμένες μονομαχίες και άλλα τόσο κλεψίματα μπάλας. Βέβαια, τη διαφορά έκανε η φάση του 55ου λεπτού. Όταν και αποφάσισε να «μπουκάρει» στην περιοχή της Πάφου και να κάνει την μια και μοναδική (και επιτυχημένη) ντρίμπλα του, με τον Δημητρίου μη έχοντας άλλη επιλογή να τον ανατρέπει, και τον ρέφερι Σότσα να δίνει πέναλτι στους φιλοξενούμενους.

Πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Κβιλιτάια, και στην ουσία ήταν η αρχή της μεγάλης νίκης. Με τη συμβολή του Τσεπάκ σε αυτή τη φάση, ο ΑΠΟΕΛ πήρε το προβάδισμα, «έσπασε» την άμυνα των γηπεδούχων που μέχρι τότε δεν του είχε επιτρέψει κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια και εν τέλει με ένα δεύτερο γκολ προς το φινάλε, πανηγύρισε ένα τρίποντο «χρυσάφι» στην οικονομία του πρωταθλήματος.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα