Απόλλων Λεμεσού: Διδακτική ήττα για τους «κυανόλευκους» στο επετειακό φιλικό του Αλφαμέγα

Newsroom
ΑΕΚ απολλων 20/3
Το σύνολο του Πάμπλο Ματσίν δεν κατάφερε να ισοφαρίσει την ΑΕΚ που προηγήθηκε από νωρίς στο φιλικό του «Αλφαμέγα» (20/3,0-1). Ο Απόλλων δεν έβγαλε αντίδραση απέναντι σε μια ομάδα αποτελεσματική, παρά τις απουσίες της, και θα έχει να θυμάται περισσότερο την ατμόσφαιρα παρά το τελικό αποτέλεσμα.

Απόλλων Λεμεσού και ΑΕΚ, γιόρτασαν τα 70 και 100 χρόνια από την ίδρυσή τους αντίστοιχα, με ένα φιλικό στη Λεμεσό, το οποίο ανέδειξε νικήτρια την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα (20/3,0-1).
Η ατμόσφαιρα στο «Αλφαμέγα» θύμιζε γιορτή, με τον πρόεδρο του Απόλλωνα να βραβεύει ο ίδιος τον Ευάγγελο Ασλανίδη, καθώς και τον τεχνικό της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.
Δυναμικό ήταν το «παρών» που έδωσε ο κόσμος στο «Αλφαμέγα», καθώς από πολύ νωρίς είχε γεμίσει τον προαύλιο χώρο του σταδίου της Λεμεσού, εξαντλώντας κάθε κασκόλ και αναμνηστικό που πωλούνταν στην μπουτίκ.

Πορβάδισμα με το... καλησπέρα για την ΑΕΚ

Αυτός που έκανε την πρώτη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή ήταν ο Απόλλων, με τον Αρτεάν να κάνει στο 3ο λεπτό ένα γύρισμα, το οποίο έδιωξε με κεφαλιά ο Μήτογλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν άργησαν να βγάλουν αντίδραση και άρχισαν να πιέζουν ψηλά τους γηπεδούχους, φτάνοντας μέχρι το γκολ στο 9’. Ο Λιούμπισιτς βρήκε τον Βαν Φέερτ, με τον δεύτερο να κάνει το πλασέ που κατέληξε εντός της εστίας του Λέουβενμπεργκ, για το 0-1. Εκεί η άμυνα του Απόλλωνα ολιγώρησε και εξακολούθησε να έχει κενά, δίνοντας στην ΑΕΚ την ευκαιρία να βρει χώρους στην περιοχή και να απειλήσει εκ νέου τον Ολλανδό γκολκίπερ στο 12ο λεπτό.

Στο 23’, ο Μπακενγκά κατάφερε να απελευθερωθεί μετά από μία καλά οργανωμένη επίθεση των «κυανόλευκων», ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και παρά το ότι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στάνκοβιτς, το γκολ δεν μέτρησε.

Χρειάστηκε να περάσουν 37 αγωνιστικά λεπτά μέχρι να καταγράψει ο Απόλλων την πρώτη του τελική. Ο Γιουρόσεβιτς δοκίμασε ένα εκτός περιοχής σουτ και είδε την μπάλα να περνάει πολύ πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «κιτρινόμαυρους» να διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής και να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που έδειχνε να δυσκολεύεται να βρει λύσεις.

Δεν έφτασε στην ανατροπή ο Απόλλων

Η εικόνα του ματς ήταν η ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Στάνκοβιτς να μην έχει ανησυχήσει καθόλου και την ΑΕΚ να δείχνει εντελώς ανεπηρέαστη από τη διακοπή. Οι παίκτες του Ματσίν έδειξαν σημάδια αντίδρασης στο 68ο λεπτό, όταν έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Ματιέ Βαλμπουενά δοκίμασε ένα σουτ, με τον τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων» να λέει «όχι» στον Γάλλο.

Στο 80’, οι γηπεδούχοι ξεχύθηκαν σε μία αντεπίθεση με ιδανικές προϋποθέσεις, όμως και πάλι η συνεργασία τους δεν ήταν αρκετά καλή ώστε να δημιουργήσει γκολ. Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με το σύνολο του Αλμείδα να διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμά του μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Μετά την ολοκλήρωση του ματς, ο Ματσίν έβγαλε τα συμπεράσματά του ενόψει της συνέχειας στο Κύπελλο, πράγμα στο οποίο έχουν στραμμένη την προσοχή τους οι «κυανόλευκοι» μιας και η συνέχεια στο πρωτάθλημα δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα