Ομόνοια: Ο «βράχος» Κουλιμπαλί που δικαίωσε Γέσπερ και το mea culpa πολλών για το διεθνή από το Μάλι

Ομόνοια: Ο «βράχος» Κουλιμπαλί που δικαίωσε Γέσπερ και το mea culpa πολλών για το διεθνή από το Μάλι

Newsroom
culibali_omonoia
Εκ των πρωταγωνιστών και βασικών πυλώνων της Ομόνοιας στα τελευταία παιχνίδια στην άμυνα είναι ο Σεϊνού Κουλιμπαλί. Ο κεντρικός αμυντικός από το Μάλι έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αναστασίου, την οποία του ανταποδίδει και με το παραπάνω

«Είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στην 1η και στη 2η κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, που είναι πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Επίσης, είναι διεθνής με την εθνική του Μάλι. Με την εμπειρία του και τα φυσικά και τεχνικά του προσόντα, αναμένουμε να γίνει παίκτης με μεγάλη επιρροή στην Ομόνοια. Αναμένουμε να είναι ηγέτης στην άμυνα».

Αυτά είχε αναφέρει αναλύοντας το σκεπτικό της απόκτησης του Σενού Κουλιμπαλί, ο αλήστου μνήμης Γέσπερ Γιάνσον στις 10.07.2023 09:13. Δύο μήνες αργότερα και αφού ήταν δέκτης σκληρότατης κριτικής ο υψηλώσομος στόπερ, εκ νέου, πράττων ορθά, ο Σουηδός διευθυντής (αλήθεια έλειψε σε κανένα ;; - το σχόλιο προφανώς και δεν έχει να κάνει με τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις, δικαιώνεται άλλωστε και με τον Αλιούμ, αλλά για θέματα διαφορετικής υφής, εξίσου σημαντικά τα οποία θυμάστε έκαναν έξαλλο τον πρόεδρο Παπασταύρου και του έδειξε την πόρτα εξόδου) ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Σενού. Μιλώντας στην εκπομπή «Goal N Roll» της Cytavision, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, υπομονή απ΄ όλους μέχρι να δείξει την αξία του, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μπέζους:
«Δεν γίνεται σωστή κριτική. Αν μιλάμε για κριτική, τότε δείτε την περίπτωση του Μπέζους. Ο Κουλιμπαλί είναι ένας πολύ ποιοτικός και καλός ποδοσφαιριστής».
Και όντως η κριτική στον Κουλιμπαλί όχι μόνο ξεπέρασε κάθε όριο, αλλά άγγιξε τα όρια της ανθρωποφαγίας. Ναι μεν ο «Κούλι» δεν είχε ξεκινήσει καλά, δεν είχε βρει νωρίς τα πατήματα του και ούτε μπορούσε να βρει σταθερές στο παιχνίδι του. Αποκορύφωμα το «πόστερ», αλά Ζιντάν από τον Σουκ, στο ματς με την Καρμιώτισσα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής (αλήθεια αποφεύγοντας 1-2 τέτοια χαρακίρια όπως αυτό και με τον Εθνικό, δεν αναφέρω περισσότερα, σκεφτείτε που θα ήταν τώρα η Ομόνοια !!!)
Και να σου, 19 Μαρτίου μας «αναγκάζει» να του αφιερώσουμε ολόκληρο κείμενο. Χαλάλι του.

Εκ των πρωταγωνιστών και βασικών πυλώνων της Ομόνοιας στα τελευταία παιχνίδια στην άμυνα είναι ο Σεϊνού Κουλιμπαλί. Ο κεντρικός αμυντικός από το Μάλι έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αναστασίου, την οποία του ανταποδίδει και με το παραπάνω. Παίζοντας πλέον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, παρέχει ασφάλεια και ηρεμία στην άμυνα των πρασίνων, με κύρια χαρακτηριστικά, τη δύναμη και την ικανότητα του στον «αέρα», τις πολύ καλές του επιστροφές, αλλά και καλύψεις, με την εκρηκτικότητα του. Προϊόντος του χρόνου απέκτησαν εξαιρετική χημεία με τον παρτενέρ του Νικόλα Παναγιώτου, με το δίδυμο αυτό να καθιερώνεται για τα καλά.

Πηγαίνοντας ξανά πίσω, το σοβαρό και άκρως επιβαλλόμενο σουλούπωμα στα μετόπισθεν είχε τεθεί ως μια από τις βασικές προτεραιότητες από τον Γιάννη Αναστασίου, ερχόμενος ο Ελλαδίτης προπονητής στην 2η του θητεία στο «τριφύλλι», πριν από έναν περίπου μήνα. Και τα κατάφερε, σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ο κόουτς,με τη βελτίωση στην αμυντική λειτουργία των πρασίνων να είναι εμφανής από το ντεμπούτο του στα βαθιά με τον Άρη, στο «Άλφαμεγα».
Βλέπετε η αμυντική λειτουργία της ομάδας στοίχισε πολύ, με την απώλεια σημαντικών βαθμών στη φετινή σεζόν. Εν προκειμένου οι αριθμοί αμείλικτοι. Έχοντας άλλωστε δεχτεί 30 γκολ στις 26 πρώτες αγωνιστικές, διατηρούσε τη χειρότερη άμυνα του α’ γκρουπ.!
Και η βελτίωση για την οποία κάνω λόγο συνεχίστηκε, ακόμα και στην ήττα με την ΑΕΚ, στοίχισε ένα αβίαστο λάθος, είχε και συνέχεια. Αποκορύφωμα το «κλάσικο», όπου άγγιξε το άριστο, με την 4άδα της άμυνας αψεγάδιαστο. Διατήρησε για πρώτη φορά το μηδέν παθητικό, κόντρα μάλιστα στη δεύτερη κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος, μέχρι πρότινος πρώτη, της έριξε το απόρθητο κάστρο της και την ανάγκασε να χάσει για πρώτη φορά ματς εντός έδρας. Στο πιο σπουδαίο παιχνίδι του Κυπριακού ποδοσφαίρου ο Κουλιμπαλί μαζί με τον ασταμάτητο Αλιούμ, ήταν κατά την άποψη του γράφων, μακράν οι κορυφαίοι. Υπήρχαν στιγμές που μαζί και με τον Παναγιωτου, κυριολεκτικά «κατάπιαν» τους επιθετικούς των γαλαζοκιτρίνων.

Οι επιδόσεις του εν γένει με τη φανέλα της Ομόνοιας, μετά το μέτριο-μουδιασμένο ξεκίνημα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση από μέρους του, προς όσους έσπευσαν από τα φιλικά κιόλας να τον αμφισβητήσουν στο μέγιστο βαθμό. Και τι δεν άκουσε ο «Κούλι». Έστω και με λίγη καθυστέρηση ωστόσο, ο διεθνής από το Μάλι δικαιώνει πλήρως τον Γιέσπερ Γιάνσον και τους υπόλοιπους, για την επιλογή τους να τον φέρουν στην ομάδα. Αν καταφέρει να έχει διάρκεια σε αυτά τα ψηλά επίπεδα, αποφεύγοντας κάποιες πολύ μικρές, αλλά περιττές ενέργειες, είναι σε θέση να δώσει αφενός παραπάνω και αφετέρου να μείνει χρόνια στο «Ηλίας Πούλλος». Δε γνωρίζω αν θα εξελιχθεί στο μεγάλο ηγέτη της άμυνας της Ομόνοιας, το σίγουρο είναι ότι με τις προσθαφαιρέσεις του καλοκαιριού, με έναν ακόμη και πιο ποιοτικό κεντρικό αμυντικό, γιατί όχι, μόνο καλύτερος θα είναι και ο Κουλιμπαλί. Προς τέρψιν ασφαλώς της ομάδας του, αλλά και της Εθνικής του.

ΥΓ: Απαραίτητο να μεταφερθεί: Το δικό μου προσωπικό mea culpa, καθώς ήμουν εξ´αυτων που «πυροβολούσαν» τον Κουλιμπαλί, έλαβε χώρα στις 10 Μαρτίου. Δημόσια μάλιστα, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ομόνοιας «Total Green». !!


 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα