Ανόρθωση: Να μην «καεί» ο Οκκάς που ανέλαβε την «καυτή πατάτα»

Ανόρθωση: Να μην «καεί» ο Οκκάς που ανέλαβε την «καυτή πατάτα»

Πάνος Λάρκος
ΟΚΚΑΣ
Ο Γιάννης Οκκάς είχε τα «κότσια» να αναλάβει την Ανόρθωση σε μια δύσκολη περίοδο και δεν θα πρέπει να κριθεί όπως άλλοι προκάτοχοί του, αλλά αντιθέτως να υπάρξει στήριξη προς το μέρος του ό,τι και αν συμβεί.

Γιάννης Οκκάς. Μετά την αποχώρηση του Γκαγιέγο έχει αναλάβει τα ηνία της «Κυρίας» και έχει πιάσει δουλειά με στόχο το καλύτερο δυνατό. Εδώ που είναι η Ανόρθωση το να θέσει τον οποιοδήποτε στόχο είναι ανώφελο. Η Ανόρθωση το μόνο, κάπως ρεαλιστικό, που μπορεί να κυνηγήσει είναι την 4η θέση.

Και αυτή για να έρθει θα πρέπει να κάνει αντεπίθεση διαρκείας και να μην κερδίσει ο Απόλλωνας το Κύπελλο. Επομένως αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι στα χέρια της Ανόρθωσης και του Οκκά αλλά περισσότερο στα χέρια άλλων.

Αυτό που πρέπει η Ανόρθωση και ο κόσμος της να αποφύγει είναι να βάλει τον Γιάννη Οκκά στο τρυπάκι της κριτικής. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας ανέλαβε μέχρι το τέλος της σεζόν και ότι και να γίνει δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για κριτική, αμφισβήτηση ή ακόμη και αποθέωση. Πρέπει να υπάρχει μία σωστή κριτική και μία σωστή ανάγνωση της όλης εξαιρετικά δύσκολης προσπάθειας που αναλαμβάνει ο Οκκάς από τον κόσμο. Ένας κόσμος που έδειξε φέτος και υπομονή να έχει και να στηρίζει στα δύσκολα και να έχει σωστή αντίληψη των πραγμάτων.

Το τι θα κάνει η Ανόρθωση με τον Οκκά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο για τον ίδιο τον Οκκά. Με λίγα λόγια ο Οκκάς δεν πρέπει να «καεί» για την τόλμη του να βγει μπροστά, αλλά να στηριχθεί όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Ανθρώπους όπως τον Οκκά δεν βρίσκεις εύκολα στις ομάδες μας και αυτοί οι λίγοι που έχουν απομείνει επιβάλλεται να αποτελούν σημαίες. Και οι σημαίες είναι πάντοτε ψηλά.

Οι Χρυσοστόμου και Παρούτης

Η προετοιμασία της Ανόρθωσης ολοκληρώνεται σήμερα για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει τις απουσίες των Τεχέρα, Ιωάννου, Τσίκο και Κίκο και αναμένεται ότι θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Πιθανόν και αλλαγή συστήματος από τον Κύπριο τεχνικό.

Δεν αποκλείεται να δούμε Χρυσοστόμου ή Παρούτη στο αρχικό σχήμα ή ακόμη και τους δυο να παίρνουν φανέλα βασικού. Παίκτες που ο κόσμος περίμενε να δει περισσότερο στο πρωτάθλημα αλλά δεν πήραν περισσότερες ευκαιρίες από τον Γκαγιέγο.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα