ΑΕΚ Λάρνακας - Άρης Λεμεσού 1-1: «Δώρο» τίτλου στον ΑΠΟΕΛ (vid)

ΑΕΚ Λάρνακας και Άρης Λεμεσού έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα το οποίο χαροποίησε μονάχα τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είδε την διαφορά από τους διώκτες του να αυξάνεται.

Αποτέλεσμα που δεν άρεσε σε κανέναν είχαμε στο ΑΕΚ Αρένα, καθώς ΑΕΚ Λάρνακας και Άρης Λεμεσού ήρθαν ισόπαλοι 1-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Playoff του πρωταθλήματος Cyta.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα της Λάρνακας έμεινε 3η αλλά στο -7 από την κορυφή, ενώ ο πρωταθλητής Άρης 2ος, 6 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ που ήταν ο μοναδικός που... χάρηκε με αυτή την ισοπαλία.

Ξεκίνημα με γκολ και... σβήσιμο

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους, που ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους φάση στο ματς. Στο 5' ο Ντιουνγκού έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Τόνγκια την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 11', όμως ο Βανά Άλβες βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Σάντος. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν πήραν τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να απειλήσουν την εστία του Πίριτς, παρά μόνο με ένα μακρινό σουτ του Σαβό στο 38', και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ.

Ισοφάρισε ο Άρης, «δώρο» στον ΑΠΟΕΛ

Παρά το κακό πρώτο μέρος, ο Άρης ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στην επανάληψη. Στο 53ο λεπτό ο Σεμέδο έκανε την σέντρα και ο Γκομίς με κοντινή κεφαλιά έστειλε ελάχιστα άουτ την μπάλα. Οκτώ λεπτά αργότερα (61') ο Βανά Άλβες (ο οποίος είχε ενοχλήσεις στη μέση) έδειξε την κλάση του, όταν απέκρουσε το ξαφνικό εξ' επαφής σουτ του Μιλίσεβιτς.

Η λύση για τους φιλοξενούμενους ήρθε από την «αχίλλειο πτέρνα» της ΑΕΚ, δηλαδή τις στημένες φάσεις. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζού, ο Ουρόσεβιτς βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 69'. Το ματς αναμενόμενα «ζωντάνεψε», με τους γηπεδούχους να χάσουν σημαντική ευκαιρία στο 76', όταν ο Μπρούνο Γκάμα (πέρασε ως αλλαγή) δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Ντιουνγκού.

Παρά το γεγονός πως το 1-1 δεν... έκανε σε καμία από τις δυο ομάδες, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με αμφότερες να κάνουν δώρο στον ΑΠΟΕΛ.

ΑΕΚ Λάρνακας (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνγκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Λέντες, Πονς (83' Μάμας), Ντίμερς (73' Γκάμα), Σάντος (73' Φαράζ), Τόνγκια (84' Τρισκόφσκι), Λόπες (77' Σολ).

Άρης Λεμεσού (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μουσούντα (46' Μάτισικ), Ουρόσεβιτς, Καζού, Σεμέδο (64' Σανέ), Νίκολιτς (89' Σουμάνσκι), Σόκε, Μπένγκτσον, Γκομίς (81' Μπράουν), Σαβό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα