ΑΠΟΕΛ - Πάφος 1-0: Η γκολάρα του Ντονγκαλά «εκτόξευσε» τον ΑΠΟΕΛ στο +7 (vid)

Με ένα καταπληκτικό σόλο γκολ του Ντονγκαλά (8'), ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 της Πάφου στο ΓΣΠ, αυξάνοντας στους 7 βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο Άρη Λεμεσού.

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τεράστια νίκη στη μάχη του τίτλου, αφού κέρδισε με 1-0 την Πάφο στο ΓΣΠ, στο ματς της 2ης αγωνιστικής των Playoff του πρωταθλήματος Cyta.

Το πανέμορφο γκολ του Ντονγκαλά με κούρσα 70 μέτρων ήταν εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση, δίνοντας στην ομάδα του Σα Πίντο προβάδισμα 7 βαθμών έναντι του -δεύτερου- Άρη Λεμεσού, ο οποίος αύριο (4/3) παίζει εκτός έδρας με την ΑΕΚ Λάρνακας. Στην 5η θέση παρέμεινε η Πάφος.

Σόλο Ντονγκαλά και προβάδισμα

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς, παίρνοντας προβάδισμα πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα. Στοο Ντονγκαλά πήρε την πάσα του Σαρφό ύστερα από κόρνερ της Πάφου, έκανε κούρσα 70 μέτρων ξεκινώντας πίσω από το κέντρο του γηπέδου και με άψογο τελείωμα έγραψε το 1-0.

Η Πάφος προσπάθησε να γίνει απειλητική, και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 27', όταν η μπάλα στρώθηκε στον Γκολντάρ μέσα στην περιοχή, όμως αστόχησε απελπιστικά. Ψηλά άουτ έφυγε και το σουτ εκτός περιοχής του Πέπε (31'), καθώς και εκείνο του Δώνη (43') ύστερα από ενέργεια του Γέφτε, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ένα γκολ να τις χωρίζει.

Ξεχάστηκε το β΄μέρος, όχι τα Τέμπη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Πάφο να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Σα Πίντο εκτέλεσαν άψογα το αμυντικό τους πλάνο, με αποτέλεσμα εκείνοι του Καρσέδο να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά, παρά μόνο με μακρινά σουτ, όπως του Βαλακάρι (77') που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπέλετς.

Η πιο ωραία στιγμή ωστόσο συνέβη στο 57', όταν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, ύψωσαν πανό εις μνήμην των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Στην ουσία καμία κλασική ευκαιρία δεν είδαμε στην επανάληψη, με τον ΑΠΟΕΛ να αντέχει στην πίεση των φιλοξενούμενων και να παίρνει μια τεράστια νίκη στην οικονομία του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Ντβάλι, Σούσιτς, Ζέφτε, Ντάλσιο, Σαρφό (73' Σατσιάς), Βιγιαφάνιες (57' Μεχρί), Ντονγκαλά (68' Γουίλσον), Μαρκίνιος (73' Εφραίμ), Δώνης (57' Κβιλιτάια).

Πάφος FC (Χοσέ Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο (87' Τουμάσι), Γκολντάρ, Ρους (46' Κβίντα), Μπότσκαϊ (46' Βαλακάρι), Τάνκοβιτς, Κοντρέρας, Ναμ (81' Αμπντουσαλάμοφ), Πέπε, Μπρούνο (67' Τζάτζα), Μελούσο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα