ΑΕΛ: Με το μυαλό στον Απόλλωνα, αλλά σήμερα Γαρπόζης και παίκτες έχουν ντέρμπι

ΑΕΛ: Με το μυαλό στον Απόλλωνα, αλλά σήμερα Γαρπόζης και παίκτες έχουν ντέρμπι

Σάββας Νεοκλέους
ael
Με το μυαλό και στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα, το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά, η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ σε ένα ντέρμπι με τη δικιά του σημασία για την ομάδα της Λεμεσού.

Μετά και τη γνωστοποίηση της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ, Αριστοτέλη Βρυωνίδη, ότι το παιχνίδι στα πλαίσια της φάσης των «16» του κυπέλλου Κύπρου μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, πλέον, όλοι στο γαλαζοκίτρινο οικοδόμημα της Λεμεσού περιμένουν τη μέρα και ώρα διεξαγωγής αυτής της αναμέτρησης.

Από τη στιγμή που η ΑΕΛ για τον θεσμό πρωταθλήματος είναι εκτός στόχων, οι φίλαθλοι της ομάδας ζουν και αναπνέουν για το ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο αν υπάρξει), αυτό κόντρα στον συμπολίτη Απόλλωνα για το κύπελλο.

Θέλοντας, όμως, ο προπονητής της ΑΕΛ, Αλέξης Γαρπόζης, να μην παρασυρθεί ο ίδιος και οι παίκτες του από αυτό το… σκηνικό που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλη μάζα φιλάθλων και στην πόλη γενικότερα που ζουν, προσπαθεί να συγκεντρώσει όλους στο προπονητικό κέντρο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στις υποχρεώσεις που υπάρχουν.

Η ΑΕΛ σήμερα και ώρα 19:00 αντιμετωπίζει στο «ΆλφαΜέγα Stadium» τον ΑΠΟΕΛ για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας. Παραδοσιακά είναι ένα από τα ντέρμπι που ο κόσμος της ΑΕΛ περιμένει πως και πως γιατί οι κόντρες κάθε σεζόν έχουν τη δική τους σημασία μεταξύ αυτών των δύο μεγάλων ομάδων.

Βέβαια, από τη στιγμή που η ΑΕΛ έχει αυτή τη σεζόν κάποιο στόχο ακόμη, τον θεσμό του κυπέλλου, δεν μπορεί να… παραβλέψει, να αδιαφορήσει για κάποιο ματς πρωταθλήματος, πόσο δε όταν πρόκειται για ντέρμπι, όπως είναι αυτό με τον ΑΠΟΕΛ, ή τα άλλα δύο που θα ακολουθήσουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, με ΑΕΚ και Άρη.

Ενόψει της βραδινής αναμέτρησης ο Αλέξης Γαρπόζης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντέγοεστ, Μόρσεϊ και Μεντόζα.

Πιθανή ενδεκάδα για τον Κύπριο τεχνικό είναι Ανέστης, Τσούκα, Ντε Λούκας, Φιλίπποβιτς, Τζάλμα, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Γερολέμου, Μακρής, Κα, Μίντσιεφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα