Κούμας: «ΚΟΠ και Κυβέρνηση να συναποφασίζουν, χωρίς να επηρεάζεται το αυτοδιοίκητο»

Newsroom
kop
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προέβη σε ενημέρωση, αναφορικά με τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής. Η συζήτηση αφορούσε εισηγήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τροποποιητικές αλλαγές στο περί πρόληψης και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε, αναφορικά με τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, όπου συζητήθηκαν εισηγήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τροποποιητικές αλλαγές στο περί πρόληψης και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσκλήθηκε και συμμετείχε σε σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για συζήτηση των εισηγήσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για τροποποιητικές αλλαγές στο περί πρόληψης και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους νόμο.

Την ΚΟΠ εκπροσώπησαν στη συνεδρία ο Πρόεδρος Γιώργος Κούμας και ο Γενικός Διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς ενώ παρόντες ήταν Πρόεδροι και εκπρόσωποι ομάδων Α’ Κατηγορίας.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Κούμας τόνισε πως η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από το αυτοδιοίκητό της όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της βίας, αναφέροντας παράλληλα πως «ως Ομοσπονδία, έχουμε τους δικούς μας νόμους και κανονισμούς σε συνεργασία πάντα με την FIFA και την UEFA».

Σε ότι αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης για να λαμβάνει αποφάσεις για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ αντιπρότεινε τη συναπόφαση Κυβέρνησης – Ομοσπονδίας, χωρίς όμως να επηρεάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με την αστυνομία ενώ τόνισε επίσης πως η βία δεν είναι ποδοσφαιρικό αλλά κοινωνικό φαινόμενο το οποίο δυστυχώς βρίσκεται σε έξαρση.

Επιπλέον, ζήτησε τη βοήθεια και τη συνεργασία της Πολιτείας προκειμένου να βρεθεί μια σωστή φόρμουλα λειτουργίας των Συνδέσμων φιλάθλων, λέγοντας πως τα Σωματεία από μόνα τους δεν μπορούν να τους ελέγξουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ομάδων.

Συγκεκριμένα στη συνεδρία παρέστησαν εκ μέρους της ΑΕΚ Λάρνακας ο Γενικός Διευθυντής Αυξέντης Ευαγγέλου, εκ μέρους της ΑΕΛ o αντιπρόεδρος Νικόλας Καρασαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Στέλιος Αυγολούπης, εκ μέρους της Ανόρθωσης ο Πρόεδρος Ανδρέας Σάντης, εκ μέρους του Απόλλωνα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σωκράτης Έλληνας, εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ ο Πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης και εκ μέρους της Ομόνοιας ο Πρόεδρος Σταύρος Παπασταύρου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Δημήτρης Γρηγόρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα