Ομόνοια - Πάφος 1-2: Μεγάλο διπλό για την Πάφο και αφήνουν πίσω τους την Ομόνοια(vid)

Η Πάφος πέρασε νικηφόρα από την Λευκωσία νικώντας με 2-1 την Ομόνοια και πήρε τους πολύτιμους τρεις πόντους σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, και πέρασε μια θέση πάνω από την Ομόνοια στην βαθμολογική κατάταξη.

Η Ομόνοια υποδέχεται την Πάφο για την 21η αγωνιστική στο στάδιο ΓΣΠ, σε έναν αγώνα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας καθώς η Πάφος βρίσκεται στην 6η θέση με 38 βαθμούς και η Ομόνοια στην 5η θέση με 39 βαθμούς.

Η Πάφος ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση, καθώς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαπενταλέπτου απείλησε 3 φορές από τα πλάγια μετά από σέντρες του Ναμ και του Μελούσο.

Μόλις στο 14', η ομάδα της Πάφου άνοιξε το σκορ με τον Βαλακάρι να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από συρτή σέντρα του Ναμ από τα δεξιά και πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ.

Η Ομόνοια προσπάθησε να ισοφαρίσει χάνοντας τρείς τελικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Φράνσον με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεζούς.

Στο 27' λεπτό η Ομόνοια έκανε το 1-1 με τον Μπεζούς να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παναγιώτου από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, και ξαναμπήκε στον αγώνα 15 λεπτά μετά το γκολ της Πάφου.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο είχαν από ένα καλό τέταρτο σε ένα πολύ μοιρασμένο παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στην Πάφο καθώς συμπλήρωσε 3 τελικές με την τρίτη να καταλήγει στα δίχτυα, ενώ το δεύτερο τέταρτο άνηκε δικαιωματικά στην Ομόνοια, καθώς εκτός από το γκολ, είχε και δοκάρι και ακόμη δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Το τελευταίο τέταρτο ήταν μοιρασμένο με παιχνίδι κυρίως στον χώρο του κέντρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν μόλις από μία τελική στο στόχο μέχρι το 80', σε ένα αγώνα πολύ ισορροπημένο με πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Η Πάφος κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο 87' με τον Τάνκοβιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Τουμάσι και να δίνει στην ομάδα του τον πρώτο λόγο για το τρίποντο.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κουλιμπαλί είδε την κόκκινη κάρτα μετά από σπρώξιμο εκτός φάσης στον Γκόλνταρ.

Ντεμπούτο με την φανέλα της Ομόνοιας έκαναν οι Στεπίνσκι και Μπάκιτς. Ο Στεπίνσκι ήταν στην αρχική εντεκάδα, ενώ ο Μπάκιτς μπήκε στην θέση του Πολωνού φορ στο 78'.

Ομόνοια (Τσέτιλ Ρέιχνταλ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Λανγκ, Παναγιώτου (90’+2 Λέτσγιακς), Κούσουλος, Χαραλάμπους (81′ Κασάμα), Φράνσον (71′ Κακουλλής), Μπέζους, Σίμιτς, Στεπίνσκι (81′ Μπάκιτς).

Πάφος(Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο (43′ Γκολντάρ), Κβίντα, Ρους, Μελούσο, Ντράγκομιρ, Ναμ, Βαλακάρι (89′ Κανέ), Μπρούνο (84′ Τουμάσι), Τάνκοβιτς (89′ Μπότσκαϊ), Ζάιρο.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα