Απόλλων Λεμεσού: Έκανε το καθήκον του κόντρα στη Δόξα, αλλά το τοπικό ντέρμπι θα κρίνει πολλά

Απόλλων Λεμεσού: Έκανε το καθήκον του κόντρα στη Δόξα, αλλά το τοπικό ντέρμπι θα κρίνει πολλά

Σάββας Νεοκλέους
απολλων 20
Ο Απόλλων Λεμεσού πραγματοποίησε μία εμφάνιση με θετικό πρόσημο κόντρα στη Δόξα Κατωκοπιάς (20/1,0-3), και συνέχισε να μειώνει τη διαφορά από την ΑΕΚ και την Πάφο. Η προσπάθεια για την είσοδο στην πρώτη εξάδα της κατάταξης εντείνεται.

Ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε σοβαρός και με αγωνιστική πειθαρχία στο «Κατωκοπιά-Επιστροφή» το Σάββατο {20.01) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ουραγό Δόξα.

Χωρίς ίχνη υποτίμησης αντιπάλου και κάνοντας αυτά που έπρεπε μέσα από τις οδηγίες του προπονητή, Πάμπλο Ματσίν, η Λεμεσιανή ομάδα επέστρεψε στις νίκες.

Το είχαμε γράψει και μετά από την ήττα στο Λεμεσιανό ντέρμπι από τον Άρη, ότι ο Απόλλωνας αν και έχασε έδαφος από την πρώτη εξάδα, εντούτοις, δεν θα τα παρατήσει, αλλά θα το παλέψει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει μέχρι τέλους και την τελευταία πιθανότητα που έχει για να είναι στο α΄ γκρουπ στη β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Με σκόρερ τους Μαλεκκίδη, Βαλμπουενά και Μπακένγκα ο Απόλλωνας σημείωσε την 9η του νίκη στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν και μείωσε τη διαφορά στους 4 βαθμούς από την 6η ΑΕΚ και στους 6 από την 5η Πάφος FC.

Μετά από αυτό το τρίποντο και βάζοντας περαιτέρω… πίεση στις δύο ομάδες που είναι πιο πάνω στον βαθμολογικό πίνακα, ο Απόλλωνας θα είναι ως τρίτος ενδιαφερόμενος για το ντέρμπι της Δευτέρας (22.01) στο «ΑΕΚ Αρένα» για την 20η αγωνιστική, όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Πάφος FC.

Αν και αυτή τη στιγμή στους 38 βαθμούς είναι και ο 3ος Άρης και η 4η Ομόνοια, εντούτοις, με το ντέρμπι ΑΕΚ-Πάφος FC να είναι σε αυτή τη στροφή του «μαραθωνίου», ο Απόλλωνας ενδιαφέρεται κάπως περισσότερο για το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στην πρώτη εξάδα.

Όπως και να ‘χει, όμως, η εκτός έδρας 3άρα επί της Δόξας, φέρνει τα χαμόγελα εκ νέου στις τάξεις του κυανόλευκου οικοδομήματος της Λεμεσού και με το κλίμα να είναι καλύτερο στο προπονητικό κέντρο Κολοσσίου ενόψει της αναμέτρησης νοκ άουτ για τη φάση των «16» του κυπέλλου της 24ης Ιανουαρίου. Ο Απόλλωνας την ερχόμενη Τετάρτη (24/1)) ως τυπικά γηπεδούχος θα κοντραριστεί με τη συμπολίτισσα ΑΕΛ σε αγώνα όπου ο νικητής θα δώσει το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Κακά τα ψέματα, μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου, ο Απόλλωνας… παίζει τα ρέστα του για να μπορέσει να κυνηγήσει τη διάκριση στην τρέχουσα σεζόν, εισιτήριο εξόδου στην Ευρώπη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα