Προκριματικά Μουντιάλ: Στο Κατάρ η Κροατία του Λιβάγια, μπαράζ με... αυτοχειρία οι Ρώσοι

Νίκος Κικίδης
Προκριματικά Μουντιάλ: Στο Κατάρ η Κροατία του Λιβάγια, μπαράζ με... αυτοχειρία οι Ρώσοι

bet365

Ένα απρόσμενο δώρο της ήταν αρκετό... Το αυτογκόλ του Κουντριασόβ (81΄) έλυσε τα χέρια της Κροατίας που επικράτησε 1-0 των Ρώσων για να τους κλέψει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ και να τους αφήσει να παλεύουν για την πρόκριση μέσω μπαράζ.

Γνώριζε εξ αρχής πως μόνο με νίκη εξασφάλιζε το εισιτήριο για το Κατάρ. Η Ρωσία βρισκόταν με δυο βαθμούς μπροστά της και έπαιζε για δυο αποτελέσματα στην έδρα της Κροατίας, η οποία έπρεπε να υπερβάλλει εαυτόν αν ήθελε να μην διακινδυνέψει τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ. Και η αλήθεια είναι πως η εικόνα της έδινε την εντύπωση πως είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα δόντια. Με τη Ρωσία να αμύνεται σχεδόν ηρωικά και την καταρρακτώδη βροχή να κάνει το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο, οι Κροάτες πολιορκούσαν επί 80 λεπτά τα αντίπαλα καρέ, δίχως όμως να βρίσκουν το πολυπόθητο γκολ.

Τι κι αν επιχείρησαν 20 σουτ, με τα ποσοστά κατοχής να παραμένουν υπέρ τους (63-37%); Η μπάλα έδειχνε πως δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στα δίχτυα και όσο κυλούσαν τα λεπτά, όλα συνηγορούσαν πως η πρόκριση τελικά θα κατέληγε στα χέρια των φιλοξενούμενων. Μια στιγμή όμως ή καλύτερα ένα... θείο δώρο ήταν αρκετό για να τα αλλάξει όλα. Σε μια ανύποπτη φάση ο Σόσα έκανε σέντρα που έμοιαζε εύκολη λεία για την αντίπαλη άμυνα, όμως ο επερχόμενος Κουντριασόβ δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (81΄), γράφοντας το 1-0 για τους Κροάτες! Το ανέλπιστο γκολ λύτρωσε το σύνολο του Λιβάγια, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 75΄, με τον πρώην άσο της ΑΕΚ και την παρέα του να δίνουν πλέον ραντεβού στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ώρα που οι... αυτόχειρες Ρώσοι θα πρέπει να μπουν στο «κλουβί» των μπαράζ για να εξασφαλίσουν με την σειρά τους την πρόκριση και το ταξίδι στο Κατάρ.

Πιο άνετο βράδυ πάντως είχε η Σλοβακία που «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη Μάλτα με 6-0 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τρίτη θέση του 8ου ομίλου. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Ρούσνακ στο 6΄με τον Ντούντα να παίρνει τη σκυτάλη δυο λεπτά αργότερα για το 2-0. Οι Σλοβάκοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ με το δεύτερο προσωπικό του Ρούσνακ στο 16΄και επέστρεψαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας εν πολλοίς εξασφαλίσει το τρίποντο. Οι απανωτές αποβολές των Καμέντζουλι και Τέουμα στις αρχές του δεύτερου μέρους (47΄, 51΄) μάλιστα έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίο πλέον είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν το πάρτι απέναντι σε μόλις εννέα αντιπάλους! Έτσι κι έγινε με τον Ντούντα και τον Ντι Μάρκο να χτυπούν δυο φορές μέσα σε τρία λεπτά ( 69, 72΄ ) και τον πρώτο να διαμορφώνει το τελικό 6-0 στο 80΄.

Την ίδια ώρα η Σλοβενία έπαιρνε τη νίκη (2-1) απέναντι στην μαχητική Κύπρο, σε ένα παιχνίδι δίχως ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 48΄ο Ζάιτς, με τον Τσέριν να γράφει το 2-0 στο 84΄. Το μόνο που κατάφεραν τελικά οι Κύπριοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Κακουλή (89΄), μερικά λεπτά πριν από τη λήξη.

Αποτελέσματα

Κροατία - Ρωσία 1-0
Μάλτα - Σλοβακία 0-6
Σλοβενία - Κύπρος 2-1

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Κροατία 23 (21-4)
2. Ρωσία 22 (19-6)
3. Σλοβακία 14 (17-10)
4. Σλοβενία 14 (13-12)
5. Κύπρος 5 (4-21)
6. Μάλτα 5 (9-30)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα