Έρικσεν: Η ανακοπή καρδιάς ώθησε 25 χιλιάδες Δανούς να μάθουν τεχνικές ανάνηψης!

Newsroom
Έρικσεν: Η ανακοπή καρδιάς ώθησε 25 χιλιάδες Δανούς να μάθουν τεχνικές ανάνηψης!
Η περιπέτεια υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν ώθησε χιλιάδες συμπατριώτες του να εγγραφούν στο πρόγραμμα heart runners και να μάθουν τεχνικές ανάνηψης, ώστε να μπορούν να σώζουν ανθρώπινες ζωές.

«Κάθε καταστροφή και μια ευκαιρία» έλεγε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ένα απόφθεγμα που ταιριάζει απόλυτα και στην περιπέτεια υγείας που βίωσε ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Πριν από 12 μήνες ο Δανός είχε καταρρεύσει στο χορτάρι έπειτα ανακοπής καρδιάς που υπέστη κατά τη διάρκεια του Δανία - Φινλανδία για τα τελικά του Euro 2020, όμως τελικά κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του και να διαφύγει του κινδύνου.

Αυτή η παρ' ολίγον τραγωδία ωστόσο, στάθηκε σαν μια ιδανική ευκαιρία για 25 χιλιάδες συμπατριώτες του να μάθουν τεχνικής ανάνηψης! Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στη Δανία, μέσα σε αυτό το διάστημα του ενός έτους χιλιάδες πολίτες αποφάσισαν να συμμετέχουν στο εξαιρετικό πρόγραμμα heart runners, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για μία εφαρμογή στην οποία είναι εγγεγραμμένοι εθελοντικά όσοι γνωρίζουν τεχνικές ανάνηψης.

Πλέον οι heart runners στη Δανία έχουν φτάσει τους 139.600 με τον αριθμό να ανεβαίνει συνεχώς, πράγμα που σημαίνει πως όλο και περισσότεροι πολίτες είναι σε θέση να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αν και όποτε χρειαστεί.

Μια εξέλιξη που λειτουργεί σαν το απόλυτο δίδαγμα πως μια ανθρώπινη ιστορία μπορεί να έχει τέτοιο εκτόπισμα ώστε να ωθήσει χιλιάδες άτομα να... λάβουν μέτρα και να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες που μπορούν να σώσουν ζωές, πάντα βασισμένοι στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα