Ν. Κορέα - Βέλγιο 0-1 (vid)

Ν. Κορέα - Βέλγιο 0-1 (vid)

bet365

Αν και με 10 από το 45', το Βέλγιο νίκησε με 1-0 τη Ν. Κορέα, έκανε για πρώτη φορά το 3x3 και περιμένει τις ΗΠΑ στους «16».

Εχοντας δύο νίκες σε δύο ματς, το Βέλγιο ουσιαστικά ήταν σίγουρο για την πρωτιά. Απλά, για το τυπικό, δεν έπρεπε να χάσει από τη Ν. Κορέα, που κυνηγούσε ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί. Επειδή είμαστε στο 2014 και όχι στο 2002, οι Ασιάτες τελικά αποκλείστηκαν αφού δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν 11 εναντίον 10 από το 45', όταν ο Ντεφούρ είδε την απευθείας κόκκινη για το φάουλ που έκανε. Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και πήρε την τρίτη νίκη με το γκολ του Βερτόνγκεν και με τον προπονητή να κάνει αρκετές αλλαγές στην αρχική 11άδα.

Το ματς, πάντως, δεν είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του και η κατάσταση δεν βελτιωνόταν παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες. Περισσότερο, για να είμαστε ακριβείς, το πάλευαν οι Ασιάτες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούσαν κιόλας. Τα λάθη γίνονταν πολύ εύκολα, ο Κιμ που ήταν μόνος μπροστά έπρεπε πάντα να τα βάζει με δύο αντιπάλους και γενικά οι επιθέσεις της Ν. Κορέας δεν προβλημάτιζαν τον Κουρτουά. Αυτά ήταν τα ευχάριστα νέα για το Βέλγιο. Τα δυσάρεστα είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν ένιωθε κάποια απειλή ούτε ο Κιμ στην άλλη εστία. Με εξαίρεση ένα πολύ άστοχο πλασέ του Μέρτενς από πολύ καλή θέση στο 25', οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν έκαναν κάτι αξιόλογο στο πρώτο μέρος, το οποίο έκλεισαν με τον χειρότερο τρόπο. Ο Ντεφούρ, που μέχρι το 45' δεν είχε ούτε λάθος στο ματς, πήγε με τις τάπες σε αντίπαλο και είδε την κόκκινη κάρτα, για να γίνει έτσι ο τρίτος Βέλγος που αποβάλεται σε Μουντιάλ μετά τους Γκέρετς (1990) και Βερχέγιεν (1998)...

Στο δεύτερο μέρος, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι Κορεάτες μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πιέσουν για το γκολ, που θεωρητικά θα τους έδινε ελπίδες πρόκρισης. Το γεγονός, όμως, ότι η καλύτερη τους φάση ήταν μια... σέντρα που κατέληξε σε δοκάρι, στο 59', τα λέει όλα. Αμέσως μετά ο Βίλμοτς αντικατέστησε τους Μέρτενς και Γιανουζάι με τους Οριτζι και Τσαντλί, οι Βέλγοι ήλεγχαν την κατάσταση παρά το γεγονός ότι ήταν με παίκτη στο λιγότερο και στο 77' ο Βερτόνγκεν ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την απόκρουση του Κιμ σε σουτ του Οριτζι, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1, χαρίζοντας στο Βέλγιο για πρώτη φορά στην ιστορία του το 3x3 σε όμιλο παγκοσμίου κυπέλλου!

MVP: Ο Γιαν Βερτόνγκεν τα έκανε όλα για το Βέλγιο, παίρνοντας και τον σχετικό τίτλο. Δεν έχασε κάποια μονομαχία στην άμυνα, ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε να επέμβει, προσπαθούσε να βοηθήσει ώστε να ξεκινήσει όσο πιο σωστά γινόταν το παιχνίδι του Βελγίου από πίσω και τελικά ήταν αυτός που έβαλε και το γκολ της νίκης στο 77'.

POINT: Η διπλή αλλαγή του Βίλμοτς στο 60', με τους Οριτζι και Τσαντλί στις θέσεις των Μέρτενς και Γιανουζάι, έδωσε πνοή στο Βέλγιο. Η αλήθεια είναι ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν θα έχαναν ακόμη κι αν συνέχισαν να παίζουν όπως μέχρι τότε αλλά μάλλον δεν θα νικούσαν. Η είσοδος του 19χρονου Οριτζι έδωσε κινητικότητα μπροστά αλλά και σουτ εκτός περιοχής, με τη φάση του γκολ να ξεκινάει από ένα τέτοιο.

STAT ATTACK: Ο Γιαν Βερτόνγκεν έγινε ο πρώτος πρώτος αρχηγός του Βελγίου που σκόραρε σε Μουντιάλ, μετά την διοργάνωση του 2002. Ο captain τότε ήταν ο... νυν προπονητής, Μαρκ Βίλμοτς, σε αγώνα με αντίπαλο την Ρωσία.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Το Βέλγιο ήθελε να ξεκουράσει παίκτες και το έκανε, αν και κουράστηκαν περισσότερο από όσο αναμενόταν αυτοί που έπαιξαν λόγω της αποβολής του Ντεφούρ στο 45'. Οπως και να έχει, η ομάδα του Βίλμοτς απέδειξε ότι έχει ταλέντο και βάθος και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για κατάληψη της 1ης θέσης του ομίλου. Το θέμα, βέβαια, είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα που το πράγμα σοβαρεύει. Οσο για τη Ν. Κορέα, η παρουσία της σε αυτό το Μουντιάλ πέρασε, όπως επίσης αναμενόταν, απαρατήρητη...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ν. Κορέα (Χονγκ Μιούνγκμπο): Σεουνγκού Κιμ, Γιουν, Γιουνγκόν Κιμ, Σον (73' Γι), Γιονγκ Λι, Κου, Χαν (46' Κεουνχό Λι), Κι, Τσουνγκιόνγκ Λι, Σίνγουκ Κιμ (66' Μπόκγιουνγκ Κιμ), Χονγκ.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί, Μιραλάς (88' Αζάρ), Μέρτενς (60' Οριτζι), Φαν Μπούιτεν, Ντεφούρ, Λόμπαρτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι (60' Τσαντλί), Βάντεν Μπόρε.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Δεν έγινε της Κορέας...

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα λέμε...

 

Τελευταία Νέα