Γουίγκινς: Δεν δεσμεύεται για τρία χρόνια με την Εθνική Καναδά, ενόψει Παγκοσμίου και Ολυμπιακών

Γουίγκινς: Δεν δεσμεύεται για τρία χρόνια με την Εθνική Καναδά, ενόψει Παγκοσμίου και Ολυμπιακών

bet365

Ο Άντριου Γουίγκινς ξεκαθάρισε ότι θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αν ο Καναδάς προκριθεί σε αυτούς, αλλά θέλει να το κάνει με τους δικούς του όρους.

Ο προπονητής του Καναδά (και τον Τορόντο Ράπτορς), Νικ Νερς, το ξεκαθάρισε: Όποιος θέλει να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, θα πρέπει να δεσμευτεί για τρία χρόνια με την ομάδα. Αλλιώς, αν υπάρχει κενή θέση, το όνομα του μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στους υποψήφιους.

Η ανακοίνωση 14 ονομάτων για την καλοκαιρινή προετοιμασία δεν διαθέτει το όνομα του πρωταθλητή με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, του Άντριου Γουίγκινς. Με τον Καναδό γκαρντ να εξηγεί τους λόγους για την απουσία του.

«Θέλω να παίξω, αν η ομάδα προκριθεί στους Ολυμπιακούς, αλλά δεν θα δεσμευτώ για τρία χρόνια. Αν δεν το κάνω, δεν θα χάσω τον ύπνο μου αν δεν με θέλουν. Αν δεν με καλέσουν, το φταίξιμο θα είναι δικό τους», είπε ο Γουίγκινς. Και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά μου είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, έχω παιδιά, έχω οικογένεια, έχω ζωή μακριά από το μπάσκετ».

Ήδη ο Καναδάς έχει πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το 2023 σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα