Ντουράντ: Respect στο κορυφαίο επιθετικό... υπερόπλο του πλανήτη! (vids)

Ντουράντ: Respect στο κορυφαίο επιθετικό... υπερόπλο του πλανήτη! (vids)

Νίκος Καρφής
Ντουράντ: Respect στο κορυφαίο επιθετικό... υπερόπλο του πλανήτη! (vids)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ οδήγησε εκ του ασφαλούς την Team USA στο χρυσό και το Gazzetta γράφει για τον ασταμάτητο KD που δικαιώθηκε και το κάνει να φαίνεται τόσο... άδικο για τους αντιπάλους του.

Οι ΗΠΑ έφτασαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλιού στις ΗΠΑ για τέταρτη σερί φορά, νικώντας τη Γαλλία στον τελικό. Όμως αν ο Κέβιν Ντουράντ δεν βρισκόταν στο Τόκιο, τα πράγματα πιθανότατα θα ήταν διαφορετικά. Το Gazzetta στέκεται στον τεράστιο KD που έβαλε άλλο ένα παράσημο στην σπουδαία καριέρα του.

Το χρυσό είναι δικό του

Οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν κατά σειρά την Ισπανία, την Αυστραλία και τη Γαλλία από τους 8 μέχρι τον τελικό. Σε όλα τα ματς ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και κορυφαίος παίκτης, δείχνοντας πως οι μεγάλοι παίκτες μιλούν στα δύσκολα.

Mε τη φούρια ρόχα είχε 29 πόντους, καθαρίζοντας την παρέα του Γκασόλ. Mε την ομάδα του Πάτι Μιλς πέτυχε 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ έκοβε συνεχώς τα πόδια των Boomers. Στον τελικό το κοντέρ έγραψε 29 πόντους σε άλλη μια παράσταση που υπέγραψε το χρυσό των ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της Team USA βγήκε και πάλι μπροστά και έδειξε την κλάση του σε όλο τον πλανήτη. Το κορυφαίο επιθετικό υπερόπλο στον πλανήτη το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο και εδώ και λίγες μέρες είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του σε Ολυμπιακούς.

Ο KD πλέον μετρά τρία χρυσά σε Ολυμπιακούς και συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα ονόματα που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα των ΗΠΑ. Eπιπλέον έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ΗΠΑ που πέτυχε +100 πόντους σε τρεις διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης πρέπει να σταθούμε στην απόδοση του σε τελικούς Ολυμπιακών, εκεί που κάνει παπάδες. Στο Λονδίνο είχε 30 πόντους, όπως και στο Ρίο, ενώ φέτος σημείωσε 29.

Respect για τα όσα πέρασε

Πολλοί στη θέση του θα έριχναν ένα μεγαλοπρεπέστατο άκυρο στις ΗΠΑ το φετινό καλοκαίρι, όπως έγινε με άλλος συναδέλφους του.

Όμως ο KD δεν το σκέφτηκε στιγμή. Παρόλο που θα μπορούσε να ξεκουραστεί μετά από μια έντονη σεζόν που είχε και 7 ματς κόντρα στους Μπακς, με τον ίδιο να στέλνει το Game 7 στην παράταση, αλλά την αρμάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και μετέπειτα πρωταθλήτρια να το παίρνει στο έξτρα πεντάλεπτο.

Σκεφτείτε πως ερχόταν από ρήξη αχιλλείου από την περασμένη σεζόν και οι Ολυμπιακοί ήταν μια μεγαλύτερη καταπόνηση για εκείνον. Φυσικά μπροστά στην πατριδα του τίποτα δεν τον λύγισε, δεν γινόταν να λείπει από μια ομάδα που αγαπά πολύ και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Η Team USA πήρε το χρυσό για τέταρτη σερί φορά και ο KD ήταν πάντα εκεί σε κάθε φορά που οι συμπαίκτες του έδειχναν βαλτωμένοι και αγχωμένοι στα νοκ-άουτ. Τους ηρεμούσε με τα καλάθια του και τους εξασφάλιζε διαφορά σαν να τους λέει «εγώ είμαι εδώ και θα καθαρίσω, δεν χάνουμε το χρυσό». Τους έδινε τη σιγουριά, τους πέταγε το άγχος από πάνω τους γιατί ήταν στο Τόκιο για να... καθαρίσει για πάρτη τους.

Ο Ντουράντ δεν μαρκάρεται

Είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται. Δεν μπορείς να τον… κάνεις καλά γιατί έχει 1000 τρόπους για να σε «σκοτώσει». Και το κυριότερο σουτάρει πάντα πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο. Σουτάρει από ψηλά και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αμυντικός για να του παίξει καλή άμυνα. Και ήταν πολύ άδικο για όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε στους Ολυμπιακούς, γιατί το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο.

Eίναι 2.08 και έχει τόσα… όπλα στη φαρέτρα του. Μπορεί να σουτάρει από μακριά, να σε… εκθέσει με midrange, να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα, να σε… «σκοτώσει» σε catch n' shoot κατάσταση.

Έχει την εκρηκτικότητα και την ντρίμπλα για να… καλπάσει σαν καθαρόαιμο άτι και να καρφώσει με λύσσα. Μπορεί να ποστάρει τον οποιονδήποτε και την κατάλληλη στιγμή να σου στάξει το υπέροχο fadeaway του.

Αναμφίβολα είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στο ΝΒΑ, ένα… υβρίδιο που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα