ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αρχίζει την άνοιξη η κατασκευή των νέων Pony στη Θεσσαλονίκη

Αρχίζει την άνοιξη η κατασκευή των νέων Pony στη Θεσσαλονίκη

Αρχίζει την άνοιξη η κατασκευή των νέων Pony στη Θεσσαλονίκη

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη η παραγωγή του νέου Pony με προορισμό το εξωτερικό. Θα εφοδιάζεται με κινητήρες 1,5 λίτρων και θα κοστίζει γύρω στις 7.000 ευρώ.

Η Νamco κοινοποίησε βίντεο, όπου παρουσιάζει τον καινοτόμο τρόπο συναρμολόγησης του νέου Pony. Το μοντέλο τέταρτης γενιάς θα αρχίσει να κατασκευάζεται την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη και προορίζεται για χώρες του εξωτερικού, όπως η Τυνησία, το Μαρόκο, η Αίγυπτος και η Αλγερία. Εκεί υπολογίζεται, ότι θα κοστίζει γύρω στις 7.000 ευρώ.
Πλαίσιο και αμάξωμα θα είναι made in Greece, ενώ ο κινητήρας των 1,5 λίτρων και το πεντατάχυτο σαζμάν θα προέρχονται από το εξωτερικό. Το νέο Pony θα διαθέτει 3,81 μ. μήκος και 2,42 μ. μεταξόνιο, ενώ θα ζυγίζει μόνον 850 κιλά. Το εργοστάσιο της Namco θα παράγει 24 αυτοκίνητα ημερησίως σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές αμαξωμάτων, όμως η ζήτηση ξεπερνά σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας τα 124 κομμάτια την ημέρα!
Η Νamco ιδρύθηκε από τους αδελφούς Κοντογούρη το 1972 και έκλεισε το 1985 έχοντας πουλήσει σε αυτό το διάστημα περίπου 40.000 αυτοκίνητα Pony στην Ελλάδα και σε 14 χώρες στο εξωτερικό. Το όνομά της προήλθε από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων National Motor Company, δηλαδή Εθνική Αυτοκινητοβιομηχανία.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της, είχε εξασφαλίσει η Namco το 1981 τη συνεργασία των εταιρειών Ford, Citroen, VW, Deutz και τη χρηματοδότηση τριών γαλλικών τραπεζών με στόχο να γινόταν η Ελλάδα σημαντική αυτοκινητοπαραγωγός χώρα. Τελικά η επένδυση δεν ολοκληρώθηκε λόγω αντιτιθέμενων συμφερόντων.

Τώρα επιχειρείται μία νέα αρχή με το Pony τέταρτης γενιάς, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστόν αν και πότε θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

PONY Assembly