Δημητρούλιας στο Gazzetta: «Να γράψουμε ιστορία με το τρεμπλ»

Δημητρούλιας στο Gazzetta: «Να γράψουμε ιστορία με το τρεμπλ»

Κώστας Τόπας
Δημητρούλιας στο Gazzetta: «Να γράψουμε ιστορία με το τρεμπλ»

bet365

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας, ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας που οδήγησε την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης μίλησε στο Gazzetta γι’ αυτή την τεράστια επιτυχία, το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Ελληνας προπονητής με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια αλλά και για τον στόχο του τρεμπλ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του EHF Cup, με τον Δημήτρη Δημητρούλια να γράφει από την πλευρά του την δική του ιστορία. Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός είναι ο μόνος που έχει πανηγυρίσει ξανά ευρωπαϊκό τίτλο από την Ενωση, καθώς ήταν προπονητής το 2012 στον Διομήδη Αργους που μέχρι απόψε ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο. Τότε ήταν το Challenge Cup, τώρα το EHF Cup για τον τεχνικό της ΑΕΚ που όμως είναι λογικό ήταν πολύ συγκινημένος από το επίτευγμα αυτό.

Η Ένωση σκαρφάλωσε στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία της. Για να φτάσει όμως εδώ που βρίσκεται σήμερα, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Ωστόσο ούτε η απραξία, ούτε οι τραυματισμοί δεν κατάφεραν να βάλουν... φρένο στην ξέφρενη πορεία που διανύει φέτος. Επόμενος στόχος της ΑΕΚ, όπως εξήγησε στο Gazzetta, ο Δημήτρης Δημητρούλιας είναι το τρεμπλ.

Μεταξύ άλλων ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας, στο «μυστικό» της επιτυχίας αλλά και στον ισχυρό άντρα του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, Σταμάτη Παπαστάματη, τον οποίο γι' ακόμη μία φορά χαρακτήρισε ηγέτη!


Πως αισθάνεστε που είστε ο πιο επιτυχημένος προπονητής έχοντας κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης δύο φορές;

«Η αίσθηση είναι μοναδική, γιατί το να κατακτάς για δεύτερη φορά κάτι τόσο σημαντικό επιβεβαιώνεσαι πρώτα στον εαυτό σου ότι οι κόποι σου και η δουλειά σου έχουν αντίκρισμα. Επίσης είναι σπουδαίο να βλέπεις πόση χαρά δίνει αυτή η προσπάθεια».

Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη δύσκολη για το ελληνικό χάντμπολ και ειδικά για την ΑΕΚ με τραυματισμούς και πολλές ατυχίες. Πως καταφέρατε εσείς σαν ομάδα να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια; Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας;

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια σεζόν που όλοι θα θυμόμαστε αλλά νομίζω η μνήμη θα κρατήσει μόνο τους τελευταίους 2-3 μήνες. Πολλές ατυχίες, μεγάλο διάστημα χωρίς παιχνίδια και μόνο προπονήσεις, πίεση, εκνευρισμοί, αλλά βγήκαμε από όλο αυτό δυνατοί και ενωμένοι, καθώς οι μεγάλοι στόχοι μας κρατούσαν το κίνητρό ισχυρό. Όλο αυτό το διάστημα και παράλληλα με τις πολύ δύσκολες προκρίσεις πριν τον τελικό χαλκεύσαμε το μέταλλο που πλέον μας ακολουθεί σε κάθε αγώνα, μιας ομάδας δηλαδή που δεν τα παραιτείται αλλά επιμένει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μετά την πρώτη νίκη επί της Ισταντς πιστέψατε ότι είστε ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο; Το περιμένατε;

«Μετά την πρώτη νίκη είπα στα παιδιά ότι πλέον δεν μας απασχολεί η διαφορά και πάμε για άλλη μια νίκη. Μια νίκη σε ευρωπαϊκό τελικό είναι μεγάλη υπόθεση και μένει στην Ιστορία. Νιώθω πως κανένας δεν είχε στο μυαλό του ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τον τίτλο με ήττα και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό».

Πόσο σημαντική ήταν η στήριξη του κόσμου στον τελικό;

«Ανεπανάληπτη. Πραγματικά πιστεύω στην ενέργεια της στιγμής πολύ. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των φιλάθλων που δεν ήταν χιλιάδες προφανώς, το τόσο πάθος και η προσμονή του τίτλου μετέφερε στην ομάδα μια ώθηση που γέμισε τις μπαταρίες των παικτών μας τη στιγμή που θα μπορούσε η κούραση να μας προκαλέσει αγωνιστική κοιλιά. Αντιθέτως ο αντίπαλος εξαντλήθηκε πνευματικά και σωματικό στο δικό μας ενεργειακό ντεμαράζ».

«Στόχος το τρεμπλ, Ηγέτης ο Παπασταμάτης»

Παπασταμάτης

Η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος και τώρα το Κύπελλο Ευρώπης. Στόχος τώρα και η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Χωρίς αμφιβολία. Μπορεί να εμφανιζόμαστε και δικαίως ως το φαβορί αυτού του τίτλου όμως γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Πλεον οι δύο Σκανδιναβοί έχουν αποχωρήσει από την ομάδα και συνεχίζουμε με τις γνωστές μας απουσίες.

Στον αντίποδα όμως το κίνητρο πως μπορούμε να γράψουμε ιστορία με ένα τρεμπλ που δεν έχει ξαναγίνει στο άθλημά μας και παράλληλα δεν έχει ξαναγίνει σε όλο τον οργανισμό ΑΕΚ είναι πολύ ισχυρό».

Ποιος είναι ο δικός σας επόμενος στόχος;

«Επειδή πιστεύω στα πάτερνς (μοτίβα) η στατιστική λέει ότι στα επόμενα 10 χρόνια θα πρέπει να με περιμένει ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Κύπελλο (γέλια)».

Ενα σχόλιο για τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Σταμάτη Παπασταμάτη;

«Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου καθώς ήμουν μια προσωπική του επιλογή, όπως επίσης τον ευχαριστώ που σε όλες τις φετινές δυσκολίες και δυσκαμψίες έπρεπε να αντιμετωπίσει ποτέ δεν παράτησε το όραμά του για τον ευρωπαϊκό τίτλο, και ενίσχυσε την ομάδα τη στιγμή που είχαμε αποδυναμωθεί σε ρόστερ αλλά και πνευματικά. Είναι ο Ηγέτης της ομάδας μας με το Η το κεφαλαίο».

Ενα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Το δώσαμε δια ζώσης σε ένα μικρό ποσοστό του τη Κυριακή. Από ένα σημείο και έπειτα του αγώνα αφιερώναμε αυτήν την κούπα στον κόσμο της ΑΕΚ που έχει πάθος, αγάπη στο άθλημα μας εδώ και πολλά χρόνια και μεγάλη δίψα για τρόπαια. Αυτή την δίψα την βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα και αποτελεί επιπλέον μεγάλο κίνητρο για όλους εμάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα