Ένας χαμογελαστός... μπελάς πάντα στον αφρό!

Ένας χαμογελαστός... μπελάς πάντα στον αφρό!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ένας χαμογελαστός... μπελάς πάντα στον αφρό!

bet365

Πλαστό (;) συμβόλαιο, παραμονή στο Μιλάνο, Ελλάδα και Λεβαδειακός, καριέρα-εξπρές στον Ολυμπιακό, απαγωγή, έρωτας με την Ιλεάνα Σάλας και τέλος πώληση στην Τσίβας. Το Gazzetta Weekend Journal θυμάται την... ζωή για ταινία του Άλαν Πουλίδο!

Ο Άλαν Πουλίδο θα αγωνίζεται πια με την Τσίβας. Το, πάντα, χαμογελαστό παιδί πήρε την Ιλεάνα Σάλας, την όμορφη τρέλα του και το αναμφισβήτητο ταλέντο του, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, το Μεξικό.

Χωρίς να αποδείξει μέσα στο γήπεδο την ποδοσφαιρική του αξία, ο Άλαν Πουλίδο κατάφερε να είναι στον... αφρό της δημοσιότητας πριν καλά - καλά έρθει στην χώρα μας.

Το μεγάλο μπλέξιμο με την Τίγκρες και ο ισχυρισμός των Μεξικανών ότι ο παίκτης τους ανήκε έκανε εξ αρχής την περίπτωσή του περίπλοκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο νεαρός διεθνής επιθετικός υποστήριζε ότι του πλαστογράφησαν την υπογραφή, κάτι που συνηθίζεται στο Μεξικό.

«Δίνω την μάχη μου για κάτι δίκαιο. Είμαι σίγουρος πως είμαι ελεύθερος παίκτης. Είμαι έτοιμος για όλα», δήλωνε κατηγορηματικά.

Την ίδια στιγμή, από την Τίγκρες υποστήριζαν: «Δεν υπάρχει καμία πλαστή υπογραφή. Ο Άλαν Πουλίδο παραμένει παίκτης μας. Έχει συμβόλαιο με εμάς έως το 2016» και το θέμα παρέμενε ανοιχτό.

Στις αρχές Αυγούστου του 2014, ο Πουλίδο παίρνει τις βαλίτσες του και έρχεται στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του την... αμαρτωλή Τίγκρες, κυνηγώντας το όνειρό του: να παίξει στην Ευρώπη.

Η πόλη που μένει είναι το Μιλάνο και από εκεί περιμένει την απόφαση του CAS.

Εκεί έκανε ατομικές προπονήσεις, έχοντας στο πλευρό του τον αδερφό του, Αρμάντο. Αυτό που περίμενε ήταν το έγγραφο από την Ομοσπονδία του Μεξικού που πιστοποιούσε ότι ήταν ελεύθερος.

Τελικά, η απόφαση του CAS δεν ήταν με το μέρος του Πουλίδο.

«Η αίτηση για προσωρινά μέτρα που κατέθεσε ο κύριος Αλαν Πουλίδο στις 18 Δεκεμβρίου 2014 στο CASαπορρίπτεται»!, αναφερόταν συγκεκριμένα. Εδώ, μάλιστα, διαβάσατε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στο Gazzetta.gr στην υπόθεση - μπλέξιμο.

Όλο αυτό το διάστημα, ο παίκτης παραμένει στο Μιλάνο και απλά περιμένει. Η στάση αναμονής τελειώνει και τελικά έρχεται στην Ελλάδα. Όχι, όμως, για τον Ολυμπιακό αλλά για το Λεβαδειακό! Με τον Κομπότη να τονίζει πως είχε πάει ο ίδιος στο Μιλάνο για να τον κλείσει! Η Τίγκρες διαμηνύει ότι η ομάδα της Βοιωτίας πρέπει να πληρώσει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί η προσωρινή άδεια. Ακολουθούμε τους κανονισμούς. Δεν κάνουμε επίθεση. Απλά υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις που πρέπει να εκπληρωθούν και περιμένουμε από όλους να πράξουν το ίδιο», έλεγαν χαρακτηριστικά και το μπέρδεμα καλά κρατούσε.

Στις 29/1 ο Λεβαδειακός τον ανακοινώνει και η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα έρχεται στις 9/3 του 2015, στην εκτός έδρας νίκη του Λεβαδειακού επί του Πλατανιά. Σε Έξι ματς, σκοράρει μόλις ένα τέρμα και δείχνει με το... καλημέρα το ταλέντο του.

Μάλιστα, το Gazzetta.gr σε μια χιονισμένη μέρα του Φλεβάρη, ήταν στην πρώτη προπόνηση του Άκη Μάντζιου με τους Βοιωτούς. Ο παίκτης τότε, πριν ακόμη παίξει, δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι θα τον απολαύσουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Η αμφιβολία ακόμη υπήρχε, μιας και δεν έπαιζε. Ο ίδιος όμως ήταν σίγουρος - όπως προείπαμε.

Στις 3/7 του 2015, ο Ολυμπιακός βάζει «τελεία στο... σίριαλ, με την ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας με τον παίκτη.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Μεξικανού ποδοσφαιριστή Άλαν Πουλίδο», αναφέρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας κι ο παίκτης δηλώνει, ως «ερυθρόλευκος» πλέον:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στην Αμερική γνωρίζουν όλοι αυτό τον μεγάλο σύλλογο και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω εδώ.

Ξέρω ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι οι πιο πολλοί και οι πιο φανατικοί στη χώρα και ανυπομονώ να βάζω γκολ για εκείνους! Ξέρω ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν και θα κρατήσουν την πανέμορφη αυτή χώρα, την οποία γνώρισα τους τελευταίους μήνες και την αγάπησα, σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Και ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να δοξάζεται στις διεθνείς διοργανώσεις! Υπόσχομαι σε όλους σκληρή δουλειά από μέρους μου και θα προσπαθήσω να μπω όσο πιο γρήγορα γίνεται στην καρδιά των φιλάθλων μας! Vamos Olympiacos».

Πλέον είναι παίκτης του Ολυμπιακού και περιμένει την δική του ευκαιρία για να αποδείξει ότι, δίκαια έχει γίνει τόσος ντόρος γύρω από το όνομά του.

Για πρώτη φορά τον βλέπουμε με την ερυθρόλευκη φανέλα στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στις 28/10, όπου παίζει για 15 λεπτά.

Το πρώτο του τέρμα με τη νέα του φανέλα το σημειώνει στις 13/1 του 2016, στο Κύπελλο με τα Χανιά και συνολικά κλείνει την χρονιά 16 εμφανίσεις (οι περισσότερες ως αλλαγή), 6 γκολ και 3 ασίστ. Για τον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε έδειξε ότι το... έχει στο σκοράρισμα και άπαντες περίμεναν την επόμενη σεζόν για να τον δουν να... παίρνει περισσότερες ευκαιρίες.

Η μεγάλη του καψούρα

Ο έρωτάς του με την Ιλεάνα Σάλας ήδη είχε γίνει γνωστός σε όλους. Η εντυπωσιακή ξανθιά σύντροφός του είχε κερδίσει την... ερυθρόλευκη εξέδρα - και όχι μόνο. Η συνεχής υπερέκθεση του ζευγαριού μέσω του Instagram, δημιούργησε εκνευρισμό σε κάποιους και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον συμβούλευαν να ελαττώσει τις αναρτήσεις του. Εκείνος, όμως, ζούσε την απόλυτη καψούρα και το... έδειχνε. Όπου κι αν πήγαινε, ό,τι κι αν έκανε η Ιλεάνα ήταν εκεί.

Η απαγωγή

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις επίσημες υποχρεώσεις του κι ο Άλαν Πουλίδο, όπως κι άλλοι συμπαίκτες του, είναι στις καλοκαιρινές του διακοπές. Προορισμός του κι η πατρίδα του, για να δει τους γονείς και τους συγγενείς του. Στις 29/5 σκάει η είδηση ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής! Η αγωνία τεράστια. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι σε συνεχή επαφή με την οικογένειά του, για να δουν τι γίνεται. Η αγωνία τεράστια. Για όλους.

Το Gazzetta.gr σε επικοινωνία με δημοσιογράφους στο Μεξικό έμαθε πως: «Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν επίσημη ερμηνεία του τι έχει συμβεί. Για την ακρίβεια δεν μας δίνουν επίσημη εκδοχή για το συμβάν πέραν της επιβεβαίωσης της εξαφάνισης. Από την οικογένειά του μάθαμε πως απήχθη από μία ομάδα ενόπλων ενώ γύριζε στο σπίτι από ένα πάρτι. Έως τώρα δεν έχουν ζητήσει λύτρα».

Τελευταία φωτό του από ένα πάρτι όπου είχε πάει.

Λίγες ώρες αργότερα, μπαίνει τέλος στο θρίλερ με την είδηση «Ο Πουλίδο είναι ζωντανός, τραυματίστηκε ένας από τους απαγωγείς», να καθησυχάζει τους πάντες.

«Η περιπέτεια του Άλαν Πουλίδο έλαβε τέλος. Είναι με την οικογένειά του και είναι καλά στην υγεία του», ενημέρωσαν λίγο αργότερα από τον Ολυμπιακό.

Η επιχείρηση διάσωσης του επιθετικού του Ολυμπιακού, που ξεκίνησε στα νότια της πόλης Ταμαουλίπας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Άλαν Πουλίδο βρέθηκε ζωντανός και μάλιστα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ώστε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είχε τραυματιστεί ελαφρώς.

Στην επιχείρηση που στήθηκε, ένας από τος έξι απαγωγείς του συνελήφθη και τραυματίστηκε, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι εκείνος τον τραυμάτισε.

\

Τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν αυτή στο ματς, στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου αγωνίστηκε κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά για 8'. Προς τα τέλη του Αυγούστου γίνεται γνωστό ότι ο παίκτης έχει κλείσει στην ομάδα της χώρας του με τον Ολυμπιακό να βάζει στα ταμεία του ποσό... ρεκόρ (16.000.000 ευρώ). Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα χρήματα τελικά ήταν 6.500.000 ευρώ.

Όπως και να έχει, ο Άλαν είναι εδώ και λίγες μέρες παίκτης της Τσίβας και επίσημα. Οι πρωταθλητές ακόμη και ένα ευρώ να έβαλαν στα ταμεία τους μόνο κερδισμένοι είναι. Ο παίκτης; Αυτός έχασε αρκετό χρόνο από την καριέρα του, την οποία καλείται να βάλει και πάλι σε ανοδική τροχιά. Εκεί τον ξέρουν και τους ξέρει. Στον Ολυμπιακό δεν θα τον θυμούνται για τα γκολ του, αλλά ποιος θα ξεχάσει τα όσα κατάφερε να μας κάνει να ασχοληθούμε; Άλλωστε οι Πειραιώτες δαπάνησαν σχεδόν 1,5 χρόνο προσπαθειών περιμένοντας τον να πιάσει Λιμάνι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα