Στα… έντεκα βήματα!

Στα… έντεκα βήματα!

bet365

Εδώ και τρία χρόνια έμενε στην προσπάθεια. Φέτος ο Αλεκσάνταρ Κατάι κατόρθωσε να βρει και το αποτέλεσμα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Σέρβο μέσο.

1. «Ο Αλεκσάνταρ Κατάι έχει τον… διάβολο μέσα του. Θράσος, φαντασία και ντρίμπλες που λύνουν τα όποια προβλήματα δημιουργούν τα μαρκαρίσματα «ένας εναντίον ενός», αν και δεν συνθέτουν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή, είναι στοιχεία που μαρτυρούν σπάνιο ποδοσφαιρικό χάρισμα. Μένει να φανεί αν θα εξελιχθούν σε σπουδαίο ποδοσφαιριστή». Έτσι συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι του 2011. Ο Σέρβος έχει γεννηθεί στις 6 Φεβρουαρίου του 1991 στο Νόβισαντ και μέχρι να… ξενιτευτεί ήξερε μόνο τη Βοϊβοντίνα και την Πάλιτς, όπου έπαιξε έξι μήνες δανεικός.

2. Στη Βοϊβοντίνα ξεκίνησε την καριέρα του, εκεί θα έκανε ντεμπούτο στο σερβικό πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Τσουκαρίκι (σ.σ. 4-0 υπέρ της Βοϊβοντίνα), ενώ σύντομα θα έρχονταν και τα πρώτα γκολ. Στις 21 Απριλίου πέτυχε το παρθενικό του τέρμα κόντρα στη Ποτζαβέρατς και στις 16 Μαΐου πέτυχε δύο γκολ στο επιβλητικό 7-0 της Βοϊβοντίνα απέναντι στην Νάπρεντακ. Το μεγάλο του προσόν ήταν το δυνατό του σουτ, αφού σε ειδικό διαγωνισμό είχε πάρει τη δεύτερη θέση με την ταχύτητα που καταγράφηκε στο σουτ του να είναι 127 χλμ. την ώρα!

3. Στο βιογραφικό του την εποχή της μεταγραφής στον Ολυμπιακό, υπήρχαν και οι απαραίτητες συστάσεις… Και, μάλιστα, όχι από κάποιον τυχαίο ποδοσφαιριστή, αλλά από τον Μίλος Κράσιτς, ο οποίος ως παίκτης της Γιουβέντους τότε τον είχε παρακολουθήσει σε έναν αγώνα. «Ο Αλεκσάνταρ Κατάι μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Νομίζω ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και σίγουρα θα μιλήσω γι’ αυτόν στους ανθρώπους της Γιουβέντους».

4. Είναι άγνωστο τι έκανε τελικά ο Κράσιτς με τη Γιουβέντους, αλλά γνωστό τι έκανε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον Ολυμπιακό. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των ερυθρολεύκων πρότεινε τον Κατάι και μαζί με τον Πέταρ Γκρμπιτς προσγειώθηκαν στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου του 2011. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για μένα. Ανυπομονώ να παίξω. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

5. Στον Ολυμπιακό θα έμενε μόνο ένα καλοκαίρι! Το πρώτο του, στο οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον είδε στην προετοιμασία και τον… έκοψε στα μέσα Αυγούστου. Ο Αλεκσάνταρ Κατάι ήταν εντυπωσιακό στο φιλικό με την Χέρενφεϊν, όταν είχε σκοράρει δύο φορές σε ένα ματς που ο Μάρκο Πάντελιτς είχε πετύχει τα άλλα δύο γκολ των ερυθρολεύκων, οι οποίοι είχαν χάσει με 4-5!! Με τον έμπειρο συμπατριώτη του, ο Κατάι είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση και τον είχε πάντα στο πλευρό του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάντελιτς, ο οποίος είναι σαν πατέρας που με προστατεύει. Νοιάζεται περισσότερο και από τον πατέρα μου για την απόδοσή μου. Ο άλλος είναι ο μάνατζέρ μου, ο οποίος με έφερε στον... κόσμο των μεγάλων και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε έναν μεγάλο σύλλογο».

6. Το όνειρο του Ολυμπιακού τέλειωσε νωρίς. Ο Πανιώνιος έμοιαζε ο πιθανότερος προορισμός του, πριν μπουν στο παιχνίδι και δώσουν μάχη μέχρι τέλους Λεβαδειακός και ΟΦΗ. Την κέρδισαν οι Κρητικοί και στις 31 Αυγούστου ανακοινώθηκε ο δανεισμός του. «Ήρθα στον ΟΦΗ γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τον βοηθήσω και να με βοηθήσει. Ξέρω ότι έχω μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και μέσα από την προσπάθεια που θα κάνω για την ομάδα θα βοηθηθώ σε προσωπικό επίπεδο και, φυσικά, θα γίνω καλύτερος».

13 λεπτά στις 5 Νοεμβρίου απέναντι στον Πανιώνιο και 14 στις 20 του ίδιου μήνα κόντρα στον Άρη ήταν τα πολύ λιτά στατιστικά του. Το άθροισμα των 27 λεπτών δεν τον άφηνε ικανοποιημένο και στο τέλος του έτους έψαχνε νέα ομάδα για να δοθεί δανεικός. «Στον ΟΦΗ, περίμενα να πάρω ευκαιρίες αλλά έχω παίξει μόνο σε δύο ματς», έλεγε στην πατρίδα του που τον περίμενε με ανοικτές αγκάλες.

7. Η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για την… επανένταξή του στο σερβικό ποδόσφαιρο ήταν η Βοϊβοντίνα. «Φυσικά και θα ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα μου, στην οποία θα έχω θέση στην ενδεκάδα». Εκεί με προπονητή τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, που πέρασε φέτος από τον πάγκο του Άρη, θα παίξει σε 13 ματς μέχρι το τέλος της σεζόν και θα σκοράρει μια φορά.

8. Οι εμφανίσεις του με τη Βοϊβοντίνα θα τον βάλουν εκ νέου στο χάρτη και το καλοκαίρι θα προκύψει ενδιαφέρον από την Παρτιζάν! Η μεταγραφή έμοιαζε να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ο σερβικός σύλλογος είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και τον παίκτη, αλλά υπήρχαν οι διαφωνούντες! Οι οπαδοί της Παρτιζάν, λόγω και της δικής τους αδελφοποίησης με τον ΠΑΟΚ, αλλά και των ερυθρολεύκων με τον Ερυθρό Αστέρα, σήκωσαν πανό στον αγώνα μπάσκετ με τον αιώνιο αντίπαλό τους ακυρώνοντας τα σχέδια όλων των υπολοίπων. «Κατάι γύρνα στον Ολυμπιακό», έγραφε και η μεταγραφή άμεσα ματαιώθηκε.

Ο Αλεκσάνταρ Κατάι θα κατέληγε και πάλι στη Βοϊβοντίνα, με την οποία είχε μια γεμάτη σεζόν με 20 συμμετοχές και 5 γκολ, παρότι καθυστέρησε να μπει στα επίσημα παιχνίδια – έπαιξε το πρώτο στις 20 Οκτωβρίου – λόγω μιας ασθένειας που τον είχε ταλαιπωρήσει στη διάρκεια της προετοιμασίας.

9. Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η ώρα της επιστροφής. Όχι, όμως, στον Ολυμπιακό όπως θα ονειρευόταν, αλλά και πάλι στην Κρήτη. Λίγο μετά την εκπνοή των μεταγραφών και για την ακρίβεια στις 6 Σεπτεμβρίου του 2013, ο Πλατανιάς θα ανακοίνωνε την απόκτηση του Αλεκσάνταρ Κατάι. Ο Σέρβος θα πάρει το νούμερο «11» με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα έχει ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η φιλοδοξία του ήταν ίσως και εκείνη που τον οδηγεί φέτος σε εκρηκτικές συμπεριφορές. Τσακώθηκε με τον Νίκο Αναστόπουλο, τσακώθηκε με τον Άγγελο Αναστασιάδη, τσακώθηκε με τους συμπαίκτες του Τέτε και Γεωργαλλίδη, ενώ κλήθηκε σε απολογία και φάνταζε πιθανό να απομακρυνθεί απ’ την ομάδα, επειδή όταν έγινε αλλαγή στο ματς με τον Πανιώνιο τον περασμένο Δεκέμβριο πέταξε τη φανέλα του.

Ευτυχώς για τον Πλατανιά δεν έχει τσακωθεί με τα δίχτυα, αφού έχει πετύχει οκτώ γκολ τα τέσσερα εκ των οποίων στα τελευταία πέντε ματς.

10. Μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους είναι ένα παιδί που αγαπάει ιδιαίτερα την οικογένειά του και δεν χάνει ευκαιρία να βρεθεί με τον αδελφό του, τον Νεμάνια και την αδελφή του Γέλενα. Οι τρεις τους, όποτε έχουν την ευκαιρία, απολαμβάνουν την παρέα του Άκι, τον οποίο αγόρασαν μαζί, αλλά μάλλον έχουν φορτώσει στον μπαμπά τους. Πρόκειται για ένα σκυλί ράτσας «Κάνε Κόρσο», το οποίο πήραν ως κουτάβι και τώρα ζυγίζει 60 κιλά!

11. Σε αντίθετα με τα συνηθισμένα, ο Αλεκσάνταρ Κατάι δεν είναι κολλημένος με το ποδόσφαιρο. Πιθανότατα γιατί είναι όλη του η ζωή από μικρό παιδί γύρω από την ασπρόμαυρη μπάλα. «Κάνω προπόνηση τρεις με τέσσερις ώρες και δεν έχω την υπομονή να δω και πάλι ποδόσφαιρο μετά στην τηλεόραση. Ούτε καν οι αγώνες Champions League με ελκύουν. Ίσως παρακολουθήσω για δέκα λεπτά, όμως μετά δε θέλω άλλο. Δεν είναι όλα ποδόσφαιρο. Πρέπει να αφήνεις λίγο χρόνο για να απολαμβάνεις τη ζωή». Προς το παρόν, φαίνεται ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα